Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası merak edildi: Kredi kartı faiz oranları değişti mi?

Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında kredi kartında yapılması planlanan düzenlemelerden birisi de kredi kartı faiz oranları oldu. Kasım ayından bu yana sabit tutulan kredi kartı faiz oranlarının bu ay değişip değişmediği merak ediliyor. İşte detaylar…

23.02.2024-09:49 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:37)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan faiz kararı sonrası kredi kartı kullanıcılarının gündeminde yer alan soru ‘’Kredi kartı faiz oranları değişti mi?’’ oldu. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 45’te sabit tutmasının ardından kararın referans alındığı kredi kartı f faiz oranlarında herhangi bir gelişme yaşanıp yaşanmadığı merak edildi. 

Kredi kartı faiz oranları değişti mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını ve belirli fikirlerinin olduğunu belirtti. Karahan, "Bu konuda birkaç fikrimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Belirli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde açıklamada bulundu. TCMB, Kasım ayından bu yana kredi kartı faiz oranlarında değişiklik yapmazken, referans faiz oranları üst sınırını yüzde 3,11 olarak uygulamaktaydı. Ayrıca, asgari ödeme tutarı 2022'den beri sabit tutulmaktaydı. Merkez Bankası, bu ay da kredi kartı faiz oranlarını sabit tutma kararı aldı.

Kredi Kartı Faiz Oranları

Bankalardan ortak karar

Kredi kartı kullanımını azaltmaya yönelik bir uygulama, Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından hayata geçirildi. Üç kamu bankası, ortak bir kararla banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39'a düşürdü. Akaryakıt istasyonlarında ise bu oran yüzde 2,25'e çekildi. Ayrıca, banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmede de yüzde 50 indirim yapıldı. Bu adımlar, kredi kartı kullanımını azaltarak tasarruf sağlama amacını taşıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal