İstanbul’un için kritik kentsel dönüşüm kararı: Resmi Gazete’de yayımlandı! 700 bin TL’ye kadar hibe desteği verilecek

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında yapım için 700 bin TL’ye kadar hibe desteği verilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

23.02.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-17:37)

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında kritik bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 700 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlanacak.

Kritik kentsel dönüşüm kararı

TRT Haber’de yer alan habere göre; Ev veya iş yeri sahibi olma hayali kuranlara müjde! Hükümet, yeni bir destek programını duyurdu. Program kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve 700 bin liraya kadar kredi desteği sağlanacak. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe ve 350 bin liraya kadar kredi desteği verilecek. Kredilerin vadesi 10 yıl olacak ve ilk 12 taksitte faiz uygulanmayacak. 

Kentsel Dönüşüm

Ayrıca, inşaat yapımı için verilecek hibe haricinde, kiracılara bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak. Bu desteklerle ev veya iş yeri sahibi olma hayali kuran vatandaşlara önemli bir finansal destek sunulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal