Resmi Gazetede yayımlandı: Çocuklar Duymasının senaristi Birol Güven Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü oldu! Birol Güven kimdir?

Ekranların sevilen dizisi Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar dizilerinin senaristliğini yapan Birol Güven, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne Birol Güven getirildi. Peki Birol Güven kimdir? İşte detaylar...

23.02.2024-01:26 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-01:26)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bazı atamalar yapıldı. Buna göre Adalet Bakan Yardımcılığına Hurşit Yıldırım, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğüne Ahmet Türkoğlu getirildi.

Çocuklar Duymasının senaristi atandı

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüne ise Başta ekranların sevilen dizisi Çocuklar Duymasının senaristi olan, birçok dizi ve sinema filmlerinin senaristliğini, yönetmenliği ve yapımcılığını üstlenen Birol Güven atandı. Diğer yandan Masak Başkanlığına Hasan Kaymak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne Ekrem Candan, TCDD Genel Müdürlüğüne Veysi Kurt atandı.

Birol Güven kimdir?

1964 yılında Kocaeli’nin Darıca ilçesinde dünyaya gelen Birol Güven, Lisans eğitimine Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim Bölümü’nde devam ederek mezun olmasının ardından hikaye yazma hobisini 1997 yılında profesyonel bir kariyere dönüştürdü.

Senaryo yazarlığı alanında başarılı bir grafik çizen Birol Güven, 1996'da Gani Müjde ile birlikte kurduğu şirketiyle sektörde adını duyurdu. Eşi Burcu Güven ile birlikte şirketin ismini Made in Turkey (MinT) olarak değiştirdi. 1999'da Ayrılsak da Beraberiz ve 2002'de Çocuklar Duymasın dizileriyle büyük ilgi topladı. Bu başarılarından sonra Birol Güven dizileri arasındaki En Son Babalar Duyar dizisiyle başarısını sürdürdü. Birol Güven Seksenler dizisiyle izleyiciyi etkilemeyi başarmıştır. Yazar kimliğiyle de dikkat çeken Birol Güven'in Tatil Diyalogları, Yatak Odası Diyalogları, Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye, The School Of Mandıra Filozofu gibi yayımlanmış kitapları bulunmaktadır.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal