İşsizlik Sigortası Fonu'nda yeni dönem: Prim gelirlerinin oranı yüzde 50 Arttı!

Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan karara göre, İşsizlik Sigortası Fonu gelirlerinin kullanım oranı artırıldı. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 48. maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen amaçlar doğrultusunda fon gelirlerinin kullanım oranı, 2024 yılı için yüzde 50 olarak belirlendi. Bu kapsamda, İşsizlik Sigortası Fonu'nun bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı olan yüzde 30'dan, 2024 yılı itibarıyla yüzde 50'ye çıkarıldı.

23.02.2024-09:35 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-10:12)

AA’da yer alan habere göre, Resmi Gazete’de yayınlanan İşsizlik Sigortası Kanunu'nda, artırılan bu oranın işlevi, iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, çalışanların niteliklerini yükselterek işsizlik riskini azaltmak, işsiz kalmaları beklenenleri başka sektörlere yönlendirmek, istihdamı destekleyici ve koruyucu tedbirleri almak, uygulamak, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri sağlamak, işgücü piyasası araştırma ve planlama çalışmalarını yürütmek ve fon ödeneklerini vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonları dahil kullanmak olarak belirlenmiştir.

İşsizlik sigortası fonu

Gelişmeler kaynak aktarımı sağlayacak

Bu gelişme, işsizlik sigortası sistemi kapsamında alınacak önlemler ve istihdam politikalarının uygulanmasına daha fazla kaynak aktarılmasını sağlayarak, işsizlikle mücadele konusundaki faaliyetlere destek olmayı amaçlamaktadır.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal