Bakan Şimşek: “Türk şirketlerine uluslararası piyasalardan sermaye benzeri kaynak akışı artıyor.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türk şirketlerinin uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara daha rahat erişebildiğini belirterek, "Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır." dedi

22.02.2024-17:05 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-17:05) Bakan Şimşek: “Türk şirketlerine uluslararası piyasalardan sermaye benzeri kaynak akışı artıyor.”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk şirketlerinin uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara daha rahat erişebildiğini belirterek, "Programda öngördüğümüz hedeflere yaklaştıkça ülkemize uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışı daha da artacaktır" dedi. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kasıtlı olarak dolaşıma sunulan spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, Türk şirketlerinin artık uluslararası piyasalarda sermaye benzeri kaynaklara daha kolay erişebildiğini ifade etti. Programda öngörülen hedeflere yaklaşıldıkça, ülkeye uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak akışının daha da artacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek’e destek

Bakan Şimşek, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın güçlü desteğiyle uygulanan politikaların seçim sonrasında da hedefler doğrultusunda devam edeceğini ifade etti. Türk şirketlerinin uluslararası arenada daha etkin bir konuma gelmeleri için sürdürülen çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını vurguladı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal