Merkez Bankası’ndan yeni TL kararı: Zorunlu karşılıklara faiz uygulanacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Türk Lirası’nı (TL) güçlendirmek için yeni bir adım daha attı. Buna göre TL mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat’tan (KKM) TL mevduata geçişin daha hızlı hale getirilmesi için TL zorunlu karşılıklara faiz uygulanmasına karar verildi.

05.02.2024-10:39 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:45)

Merkez Bankası, KKM’den TL mevduat hesaplarına geçişi hızlandırmak amacıyla yeni bir karar daha aldı. Bu doğrultuda, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından TL mevduata geçişin desteklenmesi amacıyla belirlenen koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacak.

KKM TL

Zorunlu karşılıklara faiz uygulanacak

Parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi, TL mevduat payının artırılması ve KKM'den TL mevduata geçişin desteklenmesi hedefi doğrultusunda, belirli koşulları sağlayan mevduat bankalarının 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve KKM hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklarına 3 ayda bir faiz uygulanacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal