Ocak ayı enflasyonu sonrası Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi

TÜİK Ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerinden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama geldi. İşte detaylar…

05.02.2024-10:28 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-10:37) Ocak ayı enflasyonu sonrası Bakan Şimşek’ten ilk açıklama geldi

AA’da yer alan habere göre; TÜİK Ocak 2024 enflasyon verilerini açıkladı. Piyasaların merakla beklediği verilerin açıklanması ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten açıklama geldi. 

“Şubattan itibaren enflasyon düşüş gösterecek”

Mehmet Şimşek, "Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz." ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda enflasyon verilerini değerlendirdi.

Ocak 2024 enflasyon verileri açıklandı

"Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimiz"

Ocakta aylık enflasyonun geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7, yıllık enflasyonun da yüzde 64,9 olarak gerçekleştiğini bildiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz. Şubattan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir."

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal