Son dakika: 2 ilde sömestr devam ediyor!

Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte 20 milyondan fazla öğrenci ikinci döneme başladı. Ancak 2 ilde henüz tatil bitmedi. İşte detaylar…

05.02.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-11:34) Son dakika: 2 ilde sömestr devam ediyor!

2023- 2024 eğitim ve öğretim yılı 16 gün süren yarıyıl tatilinin ardından yeni döneme başladı. 20 milyondan fazla öğrenci okula başlarken 2 ilimizde son dakika tatil haberi geldi. Okullarda ilk ders zili çalarken olumsuz hava şartlarının sürdüğü Van ve Bingöl’de okullar tatil edildi.

Van’da 2 ilçede birden tatil

Kış Doğu’da etkisini sürdürürken Van’da 2 ilçede okullar tatil edildi. Saray ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime ara verildi. Saray Kaymakamlığı, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim çerçevesindeki tüm okullarımızda eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir." ifadesiyle tatili duyurdu.

Özalp Kaymakamlığı tarafından yapılan tatil açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma olayları nedeniyle; 5 Şubat 2024 Pazartesi günü taşımalı eğitim çerçevesinde tüm okullarımızda eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir."

Bingöl’de okullar tatil

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime ara verildi. Karlıova Kaymakamlığı tarafından resmi hesaplardan, "İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle, Karlıova ilçemiz merkez ve köylerin tamamı, 5 Şubat Pazartesi günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.” açıklaması yapıldı.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal