ABD’de iç karışıklık artıyor: 14 vali Joe Biden’a karşı birleşti

ABD’de, Texas Valisi Greg Abbott’ın başlattığı sınır krizi, ülke geneline yayılıyor. Geçtiğimiz haftalarda 25 eyaletin Biden karşıtı attığı bildiriye 14 eyaletin valisinden daha destek geldi. İşte detaylar…

05.02.2024-10:32 - (Son Güncelleme: 05.02.2024-17:45)

ABD Başkanı Joe Biden ile Texas eyaleti arasında yaşanan sınır güvenliği krizi giderek derinleşiyor. Texas Valisi Greg Abbott’ın sınırlara dikenli tel örmesiyle başlayan kriz ülke geneline yayıldı.

14 vali Joe Biden’a karşı birleşti

Haber7’de yer alan habere göre; Yaşanan olayların baş aktörlerinden Texas'ın Valisi Greg Abbott, Hindistan ziyaretinin ardından federal hükümet ve Yüksek Mahkeme ile sınır anlaşmazlığı yaşanan Eagle Pass kentinde sınır noktasında Cumhuriyetçi valilerle ortak bir basın toplantısı düzenledi. Abbott'a destek veren 14 Cumhuriyetçi vali, aralarında Georgia, Arkansas, Indiana, Missouri ve Tennessee gibi eyaletlerin bulunduğu, basın toplantısında kameralar karşısına geçerek desteklerini gösteren konuşmalar gerçekleştirdiler.

Texas Valisi Greg Abbott

Gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz

Texas Valisi Greg Abbott, Hindistan ziyareti sonrasında federal hükümetin ve Yüksek Mahkemenin Eagle Pass kentindeki sınır anlaşmazlığına ilişkin yaşanan olaylarla ilgili Cumhuriyetçi valilerle ortak bir basın toplantısı düzenledi. Georgia, Arkansas, Indiana, Missouri ve Tennessee gibi 14 eyaletin Cumhuriyetçi valileri, Abbott'a desteklerini göstermek amacıyla basın toplantısında bir araya geldi. Abbott, sınır güvenliği konusunda Washington'ın yetersiz kalması nedeniyle bu görevin kendilerine düştüğünü savunarak, diğer Cumhuriyetçi valilerle birlikte hareket edeceklerini ifade etti. Vali Abbott, sınıra daha fazla dikenli tel çekme taahhüdünde bulunarak, yasadışı göçmen geçişlerini engellemek için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini belirtti. Yüksek Mahkemenin federal görevlilere giriş izni verdiği Shelby Park'a girişleri kontrol altında tutacaklarını vurgulayan Abbott, "Ne kadar gerekiyorsa buradayız." dedi.

Diğer Cumhuriyetçi valiler, yaptıkları açıklamalarda Biden yönetimini sınırları yasadışı girişlere açık hale getirdiği suçlamasıyla sert bir şekilde eleştirdiler. Texas Valisi Abbott'a, gerektiğinde Ulusal Muhafız ve diğer destek unsurlarından gönderme sözü veren Cumhuriyetçi valiler, bu konuda Texas eyaletinin yanında olduklarını vurguladılar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal