Memduh Büyükkılıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kayseri Belediye Başkanı adayı Memduh Büyükkılıç hangi görevlerde bulundu? Memduh Büyükkılıç hayatı ve biyografisi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Memduh Büyükkılıç olduğunu duyurdu. Peki Memduh Büyükkılıç kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kayseri Belediye Başkanı adayı Memduh Büyükkılıç hangi görevlerde bulundu? İşte Memduh Büyükkılıç hayatı ve biyografisi…

18.01.2024-16:25 - (Son Güncelleme: 18.01.2024-16:25)

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimleri öncesinde adaylar teker teker belirleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Son Dakika açıklamasına göre Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç olacak. Bu gelişme sonrasında Memduh Büyükkılıç’ın hayatı ve kariyeri vatandaşların merak ettiği konular arasında yer aldı. Peki Memduh Büyükkılıç Kimdir, nereli ve kaç yaşında? AK Parti Kayseri Belediye Başkanı adayı Memduh Büyükkılıç hangi görevlerde bulundu? 

Memduh Büyükkılıç kimdir?

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, 25 Ekim 1953 tarihinde Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Şıhlı beldesinde dünyaya geldi. Kayseri İmam Hatip Okulu ve Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'nden mezun olan Memduh Büyükkılıç, akademik hayatını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Nöroloji dalında uzmanlık da alan Büyükkılıç, Niğde Devlet Hastanesi ve Kayseri SSK Hastanesi’nde uzman hekim görevini yürüttü.

Memduh Büyükkılıç

Tabip Teğmen unvanıyla Kıbrıs Girne Asker Hastanesi'nde askerlik hizmetini tamamlayan, çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulunmuş olan Dr. Memduh Büyükkılıç, 1993 yılında Refah Partisi İl Başkanı olarak aktif siyasete adım attı. 1995 genel seçimlerinde 20. Dönem Kayseri Milletvekili olarak seçilen Büyükkılıç, 1999'da Refah Partisi'nden Melikgazi Belediye Başkanı olarak göreve başladı.

2004, 2009 ve 2014 yıllarında AK Parti'den üst üste belediye başkanlığına seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti'den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve devam etti. 

Evli ve üç çocuk babası olan Büyükkılıç, AK Parti’nin yerel seçimlerdeki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacaktır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal