Meksika Cumhurbaşkanı, İnsanlara ‘Evde Kalın’ Çağrısında Bulunuyor

Meksika Cumhurbaşkanı, dünya genelinde 27 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve şu ana kadar yaklaşık 600 bin kişiyi enfekte eden salgının yayılmasını önlemek adına insanların evde kalmalarını istedi.

28.03.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-09:55) Meksika Cumhurbaşkanı, İnsanlara ‘Evde Kalın’ Çağrısında Bulunuyor

Meksika Cumhurbaşkanı, cuma günü dünya genelinde 27 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve şu ana kadar yaklaşık 600 bin kişiyi enfekte eden salgının yayılmasını önlemek adına insanların evde kalmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, YouTube'da paylaşılan 14 dakikalık videodaki konuşmasında, "Evimizde kalmalıyız, sağlıklı mesafeyi korumalıyız" diyerek Meksika’daki vaka sayısının diğer ülkelere göre daha az olmasına rağmen sağlık sistemlerinin kitlesel bir salgınla başa çıkamayabileceğini belirtti.

Meksikalı sağlık yetkilileri, dün ülkedeki vakaların 717’ye yükseldiğini açıkladı. Ülke şimdiye kadar hastalıktan 12 ölüm bildirdi.

Lopez Obrador ayrıca, şirketler çalışanları eve göndermezlerse büyük bir salgının ekonomik etkisinin daha kötü olacağını ve işten çıkarmanın virüsten daha fazla zarara yol açabileceğine dair uyarıda bulundu.

“Bunun maliyet demek olacağını biliyorum, ama daha fazlasını kaybedebiliriz. Tedbir olmadan ekonomi daha da kötüye gidebilir” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal