Meclis TV Taşınıyor! Telekulak İddiası Etkili Oldu

TBMM’de her yaz döneminde olduğu gibi bazı yenilenme ve tadilat çalışmalarına başlanıyor. Senelerden beri Meclis Başkanı ofisinin alt katında hizmet veren Meclis TV’ye yeni yer bulundu. Hürriyet'in haberine göre, "Bu düzenlemede ‘telekulak endişesinin’ etkisi de olduğu öğrenildi" iddiasına yer verildi.

30.07.2019-09:17 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-09:12) Meclis TV Taşınıyor! Telekulak İddiası Etkili Oldu

1994 senesinde kurulan ve 2006’da gerçekleştirilen düzenlemeyle statüsü değişen TBMM TV, kurulduğu günden bu yana Meclis Başkanı’nın makamının altında yer alan bodrum katta hizmet veriyor. Televizyon hizmetlerinin ve çalışanların artması ardından mekan bakımından problem yaşandığı senelerden bu güne dile getiriliyordu.

TBMM TV’nin 25 sene sonra oladuğu kattan Meclis kampüsündeki uzak noktaya taşınmasının birden fazla sebebi olduğu bildiriliyor.

TELEKULAK İDDİASI

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre sebeplerden biri istihbarat birimlerinin, televizyon yayın cihazlarının hem alıcı hem de verici olarak kullanılabileceğine yönelik TBMM Başkanlığı’na bilgi vermesi oldu. Bu halde TBMM Başkanı’nın temas ve özel görüşmelerinin, bu kadar yakın mekandaki teknik imkanlarla dinlenebileceği ile alakalı endişenin dile getirildiği biliniyor.

DANIŞMANLARA YER

TBMM Başkanlık katındaki oda probleminin de bu değişiklik isteğini hızlandırdığı bildiriliyor. Başkanın yeni danışmanlarına TBMM TV’den boşalan alt katta odalar yapılacağı ve başkana yakın noktada çalışmalarının sağlanacağı bildirildi.

TBMM Başkanlığı TBMM TV’yi ‘tabur’ olarak isimlendiren ek hizmet binasına taşırken bütçeye konulan ödenekle bütün teknik donanımının da yenileneceği bildirildi. Bu yenileme çalışmaları kapsamında TBMM Genel Kurul’unda otomatik çekim yapan kamera sisteminin de dahil olduğu, yaz tatilinde bütün kameraların yenisiyle değiştirileceği bildirildi. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal