MEB'in Sistemini Hackleyip Notlarını Düzelten Öğrenci Gözaltına Alındı

Diyarbakır'da bir öğrenci, MEB'in not sistemini hackleyip notlarını ve devamsızlığını düzenledi. Olayın fark edilmesinin ardından öğrenci gözaltına alındı.

18.01.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-13:38) MEB'in Sistemini Hackleyip Notlarını Düzelten Öğrenci Gözaltına Alındı

Diyarbakır'da 10. sınıf öğrencisi, yaklaşık bir hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) not sistemini hackleyerek kendi notlarını ve devamsızlık durumunu düzeltti. Durumun okul idaresi tarafından fark edilmesinin sonrasında öğrenci gözaltına alındı.

Olay, geride bıraktığımız hafta Pazartesi Kayapınar ilçesinde yer alan bir okulda meydana geldi. Alınan bilgilere göre, yaklaşık 2 ay devamsızlığı olan 10. sınıf öğrencisi Sultan Şeymus M., öne sürülene göre, MEB'in not sistemini hackledi.

59 GÜNLÜK DEVAMSIZLIĞINI 9 GÜNE İNDİRDİ

Burada notlarını 20'şer puan artıran öğrenci, ardından 59 gün olan devamsızlığını da 9 güne düşürdü. Öğrenciye not veren öğretmenler, problemin kendilerinden kaynaklandığını zannederek sistemi düzeltip eski haline getirdi. Sonraki gün yeniden sisteme giren Sultan Şeymus M., notları ve devamsızlığı yeniden kendine göre düzenleyinde okul yönetiminin dikkatini çekti.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE MÜDÜRLÜĞÜ DEVREYE GİRDİ

Polise haber verilmesinin sonrasında Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü birimleri, not sistemini izlemeye aldı. Yapılan çalışmaların sonrasında Sultan Şeymus M.'nin evinde yer alan IP adresinden sisteme girildiğini belirleyen güvenlik güçleri, öğrenciyi gözaltına aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal