Oy Kullanma Yeri Değişikliği Nasıl Yapılır? Adres Değişikliği İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı zaman kala oy kullanacak kişiler, oy kullanmak için adres değişikliği nasıl yapılır? Adres değişikliği nereden yapılır? gibi soruların yanıtını aramaya başladı.

18.01.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-13:18) Oy Kullanma Yeri Değişikliği Nasıl Yapılır? Adres Değişikliği İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere sayılı zaman kala oy kullanacak kişiler adres değişikliği nasıl yapılır sorusunun yanıtını aramaya başladı. Seçmenler yerel seçimlerdeki oy hakkından mahrum kalmamak için "Adres değişikliği bildirimi" gibi işlemlerini tamamlamaya çalışıyorlar. Yerel seçim öncesi ikametgah değişikliği bildirimi yapmak şarttır. Aksi durumda para cezası ödenebilir. Peki 2019 adres değişikliği nasıl yapılır? 

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Adres değişikliği için iki seçenek var. Bunlardan biri e-devlet üzerinden müracaatta bulunmak diğeri ise Nüfus Müdürlüklerine giderek işlemi buradan yapmak. Fakat e-devlet üzerinden yapılan işlemler için kişinin mobil imzası gerekmektedir.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

Nüfus Müdürlüklerine giderek adres değişikliğinde bulunacak kişilerin beyanda bulunduğu adreste ikamet eden konut/evde size ait fatura, elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da kira sözleşmesi gibi geçerli evrakları yanında olması gerekiyor. Beyan edilen adres boş bir konut ise herhangi bir belgeye gerek duyulmuyor. Eğer adres, birlikte oturma gerekçesiyle değiştiriliyorsa; yapılması gereken birlikte oturacağınız kişi ile beraber müracaatta bulunmak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal