Matrix Trinity, Neo'yu Öperek Hayata Nasıl Döndürdü?

Sinema tarihinin en ünlü serilerinden biri olan Matrix'in yeni filmi vizyona girmeden önce, serinin önceki filmlerine yönelik detaylar ortaya çıkıyor. Önceki filmleri arasında öne çıkan detaylardan biri de Trinity Neo'yu öprerek hayata nasıl döndürdü?

16.02.2021-16:37 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-16:37) Matrix Trinity, Neo'yu Öperek Hayata Nasıl Döndürdü?

Sinema tarihinin önemli serilerinden The Matrix'in sonuna doğru Neo, Morpheus'u (Laurence Fishburne) kurtardıktan sonra kendisini Ajan Smith'ten (Hugo Weaving) kaçarken bulur. Uzun bir kovalamacanın sonrasında Neo, pusuya düşer. Pusuya düştükten sonra yakın mesafeden vurulur. 

MATRIX TRINITY NEO'YA AŞIK MIYDI?

Gerçek hayatta Trinity (Carrie-Ann Moss) Neo'ya o an ölmeyeceğini fısıldar. Çünkü Kahin ona daha önce, seçilmiş olan kişiye aşık olacağını söylemiştir. Trinity'nin bu sahnede açık bir şekilde Neo'ya aşık olduğu anlaşılır.

Trinity'nin Neo'yu öpmesinin ardından Neo yeni güçlerle Matrix dünyasında yeniden uyanır ve Smith'i yenmesinin ardından yardım etmek için zamanında geri döner. 

Screen Rant'in haberine göre filmde Neo, Kahin'le karşılaştığı esnada bilge kadın ona seçilmiş kişi olmadığını söylemişti. Bu yönden Neo'nun ölümü ve filmin doruk noktasında tekrar doğuşu ilk bakışta Trinity'nin kehanetini doğrulamış gibi görünüyor olsa da sahne aslında farklı bir biçimde yorumlanabilir. 

Trinity'nin öpücüğünde büyülü bir etki olmasa da öpücüğün zamanlaması oldukça önemliydi. Trinity büyük olasılıkla Neo'yu, beyni hala hayattayken ancak kalbinin durmasından birkaç saniye sonra öpmüştü.

MATRIX NEO HAYATA NASIL DÖNDÜ?

Trinity'nin öpücüğü de Neo'ya aslında Matrix'te olmadığını, gerçek dünyada olduğunu ve Matrix'in sadece bir rüya olduğunu anımsatmış olabilir. 

Bu yönden bakıldığında Neo'nun yeniden doğuşu o kadar da özel bir niteliğe sahip olmayabilir. Çünkü Neo 'gerçekten' ölmemişti, her şey kafasının içinde meydana gelmişti. Fakat görünüşe göre Neo'nun beyninde gerçekleşen böylesi ani bir tetiklemeye ancak gerçekten sevdiği biri sebep olabilirdi. Bundan dolayı Neo'nun tekrar doğuşu pek çok küçük şeyin doğru zamanda gerçekleşmesinden kaynaklanmış gibi görünüyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal