Malhun Hatun Kimdir, Nasıl Öldü?

Popüler olan tarih dizileri ile Osman Gazi'nin eşi Malhun Hatun gündem konusu. Peki, Malhun Hatun'un kaç çocuğu var?

16.02.2021-15:52 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-14:54)

Kuruluş Osman'a yeni katılan Maltun Hatun karakterini başarılı oyuncu Yıldız Çağrı Atiksoy canlandıracak. Malhun Hatun'un kim olduğu merak konusu oldu. Haberimizin içerisinde hem Malhun Hatun hakkında hem de bu tarihi karakteri ekranlarda oynayacak Yıldız Çağrı Atiksoy hakkında bilgiler bulabilirsiniz.

MALHUN HATUN KİMDİR?

Malhun Hatun, Mal Hatun, Mala Hatun ya da Kameriye Hatun, ikinci Osmanlı padişahı olan Orhan Gazi'nin annesi ve Osman Gazi'nin de eşidir. Şeyh Edebali'nin kızı Rabi'a Bala Hatun ile karıştırılan isim olan Malhun Hatun'un babası ise Anadolu Selçuklu Veziri olan Ömer Abdülaziz Bey'dir. 

Mal Hatun'un babası olarak ismi geçen Ömer Bey'in kimliği hakkında da birbirinden farklı tahminler ortaya atılmıştır. Bu tahminlere göre Ömer Bey, Osman Bey ile yakınen ilişkisi bulunan Umurlu Beyliği'nin kurucusu olan Umur/Ömer Bey'dir. Kendi adına yapılmış ve daha çok da ev ortamına benzeşmekte olan türbesi bulunur.

OSMAN GAZİ'NİN EŞİ OLAN MALHUN HATUN NASIL ÖLDÜ?

Malhun Hatun'un ölümüne dair bilgiler barındıran tarih kitapları Kasım 1326 tarihini göstermektedir. Fakat tarihte önemli bir yer edinmiş, Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde vefat etmiş Malhun Hatun'un nasıl öldüğü hakkında kesin olabilecek herhangi bir bilgi kayıtları yoktur.

Osmanlı Devleti'nin kurulmuş olduğu dönem içerisinde padişahların, yabancı kadınları saray yönetimi içerisinde Müslüman yaparak kendisine eş alma geleneği bulunmaktadır. Bu nedenle de bazı kaynaklar da Malhun Hatun'un Türk olduğuna dair görüşü kesin olarak kullanır.

MALHUN HATUN'UN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Dünya'ya hükmedebilmiş Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi'nin eşi olan Malhun Hatun'un 6 erkek ve 1 kız olmak üzere 7 çocuğu olmuştur. Osmanlı Devleti'nin Osman Gazi'den sonraki ikinci padişahı olan Orhan Gazi veya Orhan Bey, tarihi kaynaklara göre 1281 yılında Söğüt'te doğmuş, 1362 tarihinde de Bursa'da vefat etmiştir. Orhan Bey halk tarafından çokça sevilen, merhametli bir hükümdar olarak tanınır.

Malhun Hatun ve Osman Gazi'nin çocuklarının isimleri şu şekildedir:

- Orhan Gazi

- Pazarlı Bey

- Fatma Hatun

- Hamid Bey

- Çoban Bey

- Melik Bey

- Savcı Bey

Malhun Hatun

YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY KİMDİR?

Yıldız Çağrı Atiksoy 1 Nisan 1986 tarihinde İzmir Karşıyaka'da dünyaya geldi. Eğitimini de İzmir'de bitirdi. Lise mezunu olan Yıldız Çağrı, iki sene İzmir Ege Sanat Merkezi içerisinde tiyatro ve oyunculuk eğitimi aldı.

YILDIZ ÇAĞRI ATİKSOY’UN YER ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER

2019 Şampiyon

2018 Baba Nerdesin Kayboldum

2017 - 2018  Savaşçı

2015 - 2016  Evli ve Öfkeli

2014 - 2015  Yedi Güzel Adam

2010 - 2013 Öyle Bir Geçer Zaman ki

2009 Bahar Dalları

2008 - 2009 Kayıp Prenses

2008 Miras

2008 Gazi 

2007 Yersiz Yurtsuz

2006 Ah İstanbul

2006 Yağmurdan Sonra

2005 Aşk Oyunu

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal