Kuruluş Osman'da Geçen Harmankaya Kalesi Nerededir?

Kuruluş Osman 2. sezonuyla yine gündem yaratmaya devam ediyor. Kuruluş Osman'ın bazı sahnelerinde görülen Harmankaya Kalesi nerededir? Hangi ildedir? Harmankaya kalesi nasıl ve kim tarafından alınmıştır?

07.10.2021-11:48 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-14:30)

Kuruluş Osman 2. sezonuyla tekrardan gündem olmaya başladı. Yayınlandığı gün trendleri belli eden Kuruluş Osman’ın yeni bölümünde Harmankaya Kalesi Vezir Alemşah tarafından Tekfur Nikola'dan alınıp Gündüz Bey'e verildi. İhtişamı ve doğasıyla ilk gözüktüğü günden beri izleyenleri büyüledi. Tipik bir ortaçağ kalesi görünümüne sahip olan Harmankaya Kalesi, ormanın arasında, bir tepenin üstünde bulunuyor. Harmankaya Kalesi nerede? Harmankaya Koyu yol tarifi ve bir sürü konuya daha bu haberimizde değiniyoruz.

KURULUŞ OSMAN YENİ SEZON İLK BÖLÜMDE GÖZÜKTÜ

Reyting listesinde yayınlandığı zaman daima en üstlerde yer alan Kuruluş Osman’ın çekildiği ve geçtiği yerler daima ilgi odağı oluyor. Yeni bölümü ekim ayında başlayan Kuruluş Osman, seyirciler tarafından uzunca bir süre yeni sezonu beklendi. Kuruluş Osman’da geçen Harmankaya Kalesi nerede olduğu merak edilen sorular arasında. Yeni sezonun ilk bölümünde Harmankaya Tekfuru Michael Kosses ile Türkler arasında geçen çatışmaları konu alan dizi, ilerledikçe iç çatışmalara daha yoğunlaştı. 


HARMANKAYA KALESİ NEREDE?

Harmankaya Kanyonu Bilecik ilinin Yenihisar ve İnhisar ilçelerinde bulunmaktadır. Muazzam bitki örtüsü ve geniş kollarıyla ziyaretçileri büyüleyen Harmankaya Kanyonu, 2013 yılında tabiat parkı oldu. Tabiat parkı 260 hektarlık alana yayılıdır. Bilecik sınırlarında bulunan kanyon, merkeze uzak bir konumda bulunuyor. Marmara Bölgesinin doğal güzelliklerinden biri olarak sayılan kanyon, Yenipazar ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Harmanköy üzerinden koya gitmek isteyenlerse köyden 4 kilometre giderek bu doğal güzelliğe ulaşabilirler.


HARMANKAYA KANYONU TABİAT PARKINA NASIL GİDİLİR?

Kuruluş Osman’ın yeni sezonu ekimde başladı ve yine reytinglerde en üstlerde seyrediyor. Harmankaya Kalesi’nin Kuruluş Osman’da yer almasıyla birlikte insanlar Harmankaya Kalesi’nin nerede olduğunu ve nasıl gideceğini merak etmeye başladı. Harmankaya Kanyonunun giriş kısmına Karahasanlar köy yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Kanyonun çıkış köyüyse Harmanköy’de bulunuyor. İki koy üzerinden de Harman Kanyonuna ulaşabilmek mümkün gözüküyor. Harmankaya Koyunun uzunluğu 3 kilometre, duvarlarıysa ortalama 600 metreye ulaşıyor. Harmankaya Kanyonu tabiat parkı 260 hektarlık alan yayılmış durumda. Kendinizi hayatın yorgunluğu ve koşuşturmasından uzaklaşmış hissedeceğiniz Harmankaya Kanyonu, dağcılar ve trekkingcilerin de en çok tercih ettiği yerlerden biri olarak dikkat çekiyor. Harmankaya Kanyonuna İstanbul’dan Bilecik yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Bilecik şehrinden kanyona minibüslerin kalktığını da belirtmekte fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal