Alparslan’ın Düşmanı Kekavmenos Kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Alparslan’ın düşmanı olarak seyircinin karşısına çıkan Bizans komutanı Kekavmenos’un tarihteki yeri merak ediliyor. Peki, Alparaslan Büyük Selçuklu Kekavmenos kimdir?

14.12.2021-14:27 - (Son Güncelleme: 14.12.2021-14:27) Alparslan’ın Düşmanı Kekavmenos Kimdir?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde oyuncu Toprak Sergen’in canlandırdığı Bizans komutanı Kekavmenos’un tarihi kimliği seyirciler tarafından merak ediliyor. 11. Yüzyıl ortalarında yaşamış ünlü Bizans komutanı Kekavmenos, Selçuklular ile yapılan çatışmalarda başı çekiyordu. İşte detaylar…

KEKAVMENOS KEKAUMENOS KİMDİR?

Tam adıyla Katakalon Kekaumenos, 11. Yüzyıl ortalarında hüküm sürmüş bir Bizans komutanıdır. Bugünkü Giresun Şebinkarahisar topraklarında yer alan Kolonei kentinde doğan Kekavmenos, görünürde soylu bir Katakalon ailesinden geliyor. Ancak bazı araştırmalar onun aslında soylu bir ailenin ferdi olmadığını söyler.

İlk defa olarak Sicilya seferi sırasında fark edilen Kekavmenos, bir komutan olarak Messina kentini Araplardan başarıyla korudu. Bu başarısı ardından Konstantinopolis’te yaşanan bir isyanı bastırmakla görevlendirildi. Ardından birçok isyan ve saldırı için görevlendirildi ve etkili bir komutan olarak ünlendi.

Günümüzde Gürcistan ve Ermenistan topraklarını korumakla görevlendirilen Kekavmenos ardından Selçuklular ile olan çatışmalarda komutan olarak görev yaptı. Bu komutanlığı boyunca yaşanan seferlerde ağır şekilde yaralandı. Ardından gelen tarihteki önemli generallere güvenmemesi ve onlara kötü davranmasını şöhretini etkiledi ve görevden alınmıştır.


ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU OYUNCU KADROSU

TRT'nin yeni hiti olması beklenen Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin oyuncu kadrosu Barış Arduç, Fahriye Evcen, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı, Esile Umut, Mehmet Özgür, Mim Kemal Öke gibi oyuncular yer alıyor.

Barış Arduç dizide Sultan Alparslan'ı canlandıracakken, Fahriye Evcen Akça Hatun karakterine hayat verecek. Alparslan'ın babası Çağrı Bey'i Erdinç Gülener, Tuğrul Bey'i Barış Bağcı canlandıracak. Sevilen oyuncu Mehmet Özgür de en bilinen tarihi figürlerden Nizamülmülk'ü oynayacak. Alparslan'ın Malazgirt savaşında yendiği Romen Diyojen'i Sarp Levendoğlu canlandıracak.

Ünlü Bizans komutanı Kekavmenos’u dizide oyuncu Toprak Sergen canlandırıyor. Tiyatro bölümü mezunu olan Toprak Sergen, sanatçı Semih Sergen’in oğlu, oyuncu Burak Sergen’in de kardeşi oluyor.

ALPARSLAN SON BÖLÜMDE NE OLDU?

Alpraslan son bölümde annesini öldüren kişinin Kekavmenos olduğunu öğrendi. İntikama hazırlanan Alparslan’ın bir diğer sorunu da Bizans içinde yaşanan gerginliklerdir. Kekavmenos ve Bozan arasındaki kirli ittifak ise, Selçuklu’yu büyük bir çıkmaza sokacaktır. Tüm bunlar yaşanırken; Kekavmenos’un, Akça ve Alpagut’u zor durumda bırakacak hamlesi ne olacak? Alparslan, Kekavmenos’tan almak istediği intikam uğruna dönülmez bir yola girecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal