Barbaroslar Dizisinin Konusu Nedir?

Engin Altan Düzyatan'ın başrolünde yer aldığı Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin oyuncuları izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı konusu nedir? Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı oyuncuları kimler?

21.06.2021-15:37 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-12:37) Barbaroslar Dizisinin Konusu Nedir?

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı, ES Film imzalı, 16 Eylül 2021'de TRT 1 ekranlarında yayımlanmaya başlayan, yönetmenliğini Berat Özdoğan'ın yapmış olduğu tarih, kurgu, aksiyon ve macera türünde olan Türk televizyon dizisidir.

KONUSU

Midilli'den çıkan dört kardeşin, tehlikelere göğüs gererek yükselmelerini ve ardından da denizlerin fatihi olmalarını konu alan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı ; Sipahi Yakup Ağa'nın dört oğlu olan İshak, Oruç, Hızır ve İlyas'ın, Barbaros kardeşlere dönüşme serüvenini anlatmakta.

NE ANLATIYOR?

Tarihi olayların anlatılacağı dizi denizcilik tarihimizde önemli yere sahip olan Barbaros kardeşleri anlatacak. Dizide Barbaros Hayreddin Paşa, Barbaros Hayreddin Paşa’nın ağabeyi Oruç Reis, İlyas ve İshak isimli dört kardeşe yer verilecek. Bu dört karakterin yanında dizide daha birçok tarihi karakter ve olay ekranlara yansıtılacak. Dizide, Osmanlı İmparatoru’nun ilk kaptan paşası olan Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatı merkezinde tarihi olaylar aktarılacak.

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı

OYUNCULARI KİM?

Ulaş Tuna (Barbaros Hayrettin Paşa veya diğer adıyla Hızır Reis)

Engin Altan Düzyatan (Oruç Reis)

Yetkin Dikinciler (İshak Reis)

Caner Topçu (İlyas Reis)

Bahadır Yenişehirlioğlu

Melis Babadağ

Nezir Çınarlı

Gökhan Gencebay

Pelin Akil

Gülcan Arslan

Yiğit Özşener

Devrim Evin

İsmail Filiz

Ali Murat Altunmeşe

Gökhan Gencebay

NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Yapımcılığını ES Film'in yapmış olduğu, yönetmen koltuğunda Doğan Ümit Karaca'nın üstlendiği, senaryosunu ise Mustafa Burak Doğu ve Ethem Arslan'ın kaleminin yazdığı dizinin çekimleri Antalya, Marmaris ve İstanbul'da devam ediyor. Dizi her perşembe saatler 20.00'i gösterirken TRT 1 ekranlarında yer alacak.

TEKNİK EKİP

Dizinin yönetmeni Berat Özdoğan'dır. Yardımcı yönetmeni ise Dilek Külekçi'dir. Yapımcıları Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici'dir.

Görüntü yönetmeni A. Münür Gürsoy, yönetici yapımcı Zeynep Tuna, ışık şefi Feramuz Tuna, set amiri ise Yahya Duymaç'tır. Sanat yönetmeni Erol Taştan'dır.

Dizinin senaryosunu Serdar Özönalan ve Hasan Erimez beraber yazmaktadırlar.

Dizinin müziklerini ise Ender Gündüzlü ve Metin Arıgül bestelemektedir.

Beğenilerek izlenen dizinin çekimleri; İstanbul, Antalya ve Marmaris'te gerçekleştirilmektedir.

BARBAROS DİZİSİ HANGİ DÖNEMİ ANLATIYOR?

Barbaroslar dizisi dört tarihi karakterin yaşadığı, 15. yüzyılın sonları ile birlikte 16. yüzyılın ilk yarısında olan dönemi anlatıyor. Dizi içerisinde Barbaros kardeşlerin Akdeniz'e açılarak yapmış oldukları gazalara ve savaşlara yer veriliyor. Barbaros Hayreddin Paşa'nın en önemli zaferi 28 Eylül 1538 tarihinde Haçlı donanmasına karşı başardığı Preveze Deniz Zaferi'dir. Bu zafer, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal