Barbaroslar Dizisi İshak Reis Kimdir?

Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisinin başlaması ile birlikte dizinin hayranları dizide yer alan karakterleri araştırmaya başladı. Barbaros kardeşlerin en büyüğü olan İshak Reis'i kim oynuyor? İshak Reis neden ve nasıl öldü?

16.09.2021-15:13 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-10:22) Barbaroslar Dizisi İshak Reis Kimdir?

Hızır Reis ile Oruç Reis'in ağabeyi olan İshak Reis, Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizisi ile birlikte toplum içerisinde araştırma konusu olmuş durumda. Türk denizciliği için çok büyük başarılara imza atmış olan Barbaros Kardeşler hakkında yapılmakta olan aramalara 'Türk denizcisi İshak Reis kimdir?' sorusu da dahil oldu. Dizinin izleyicilerinin merak etmiş oldukları "Barbaroslar İshak Reis tarihte kimdir, ne zaman yaşadı?' gibi sorulara da yanıtı haberimizde.

BARBAROS ADI NEREDEN GELMEKTEDİR?

Hızır Reis (Barbaros Hayrettin Paşa), Oruç Reis ile birlikte İshak Reis'in 'Barbaros' lakabı ile beraber anılmasının nedeni, kardeşlerin hepsinin sakallarının kızıl renge çalmasıdır. Bu özellikleri sayesinde dört kardeş Barba 'sakal' ve rossa 'kızıl' kelimelerinin birleşiminden oluşan Barbaros lakap-unvanıyla anılmaktadır. Bir başka yandan da Halil İnalcık bu ismin 'Baba Oruç' adından bozulma işlemine uyarak son halini almış olabileceğini de ifade etmektedir.

BARBAROS KARDEŞLER KİMLERDİR?

Dört kardeşin de kaptan olması ve kızıl renkli uzun sakalları yüzünden Barbaros lakabı konulur. Kardeşler İlyas, İshak, Oruç ve Hayreddin'dir. Aralarında en büyük İshak'tır. Yakup Ağa'nın çocuklardır.

DOĞUM TARİHİ

Doğum tarihi hakkında kesin bir bilgi olmamasına rağmen Barbaros kardeşler arasında en büyüğü İshak'tır.


KİM OYNUYOR?

Barbaros: Akdeniz Kılıcı adlı dizide İshak Reis'i Yetkin Dikinciler oynamaktadır.

BARBAROS İSHAK REİS KİMDİR?

İshak Reis; Barbaros Hayreddin Paşa olarak da tarih sayfalarında yer alan Hızır Reis, İlyas Reis ve Oruç Reis'in ağabeyidir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk Kaptan-ı Deryası unvanını elinde bulunduran Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşleri, Türk denizciliğini daha ileri bir noktaya taşıyarak Akdeniz'de Osmanlı egemenliğini perçinlemişlerdir. Akdeniz'in bir 'Türk Gölü' olarak da anılmasında Barbaros kardeşlerin rolü bir hayli büyüktür.

TARİHTE İSHAK REİS KİMDİR?

İshak Reis, Midilli fatihlerinden olan ve Selanik'in Vardar Ağaları'ndan birisi olarak öne çıkan, Türk ya da Arnavut olduğu düşünülen Vardari Yakup Ağa'nın en büyük oğlu olarak öne çıkar. Yakup Ağa'nın çömlekçilik işini bir süre kadar İshak Reis devam ettirmiş, Midilli'de de kalarak mali işlerin kontrolü ile yakinen ilgilenmiştir.

HANGİ SAVAŞLARA KATILDI?

İshak Reis, kardeşleri Oruç ve Hızır Reislerin denizcilik sahasındaki başarılarına çeşitli şekillerde büyük katkılarda bulunmuştur. Kuzey Afrika'da Osmanlı için toprak edinme sürecinde İshak Reis'in de katkısı bir hayli fazladır. Barbaros Kardeşler, İspanyollar ile savaşarak Cezayir'i Türk toprağına dönüştürmüştür.

NASIL VE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Cezayir'in hakimiyetini sağlamasının ardından bir yıl sonra İspanyollar Cezayir'i geri almak için Araplar ile birleşerek saldırıya geçti. 1518 tarihinde gerçekleşen bu savaş içerisinde İshak Reis kardeşi Oruç Reis ile birlikte şehit oldu. 

MEZARI NEREDEDİR?

Mezarı ise Fas toprakları içerisinde yer alan Ujda kentindedir. Bu bilgi mevcut olsa da mezarının tam yeri kesin olarak bilinmemekte, o yüzden bir türbeye sahip olmamaktadır.

Oruç Reis hakkında bilgi almak istiyorsanız içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal