MASAK Başkanı Osman Dereli Görevden Alındı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Osman Dereli görevden alındı. Dereli'nin yerine Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt atandı.

09.08.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-12:08) MASAK Başkanı Osman Dereli Görevden Alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası başkanlığında görev değişikliği yapmasının sonrasında bu defa da Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) başkanlığında bir vazife değişikliği meydana geldi. MASAK Başkanı Osman Dereli görevden alınarak yerine Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürü Hayrettin Kurt getirildi.

OSMAN DERELİ KİMDİR?

1974 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Osman Dereli, 1996'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Dereli, 2006 -2008 seneleri arasında ABD'de İllinois Üniversitesi muhasebe dalında yüksek lisans eğitimini bitirdi.

1997 senesinde Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak vazifeye başlayan Osman Dereli, 2008-2012 arasında Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Grup Başkanı olarak görev yaptı. Dereli, 25 Eylül 2012'den bu yana Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcılığı vazifesini yürüttü. Dereli Mart 2016 tarihinde MASAK başkanı olmuştu.

HAYRETTİN KURT KİMDİR?

1979 senesinde Samsun'da dünyaya gelen Hayrettin Kurt, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Avukatlık, TBMM'de Hukuk Danışmanlığı, Denizcilik Müsteşarlığında Denizcilik (Hukuk) Uzmanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda Daire Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında ise I. Hukuk Müşaviri olarak vazife yapmıştır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal