Marvel filmleri izleme sırası nasıldır? Kronolojik sıralama göre Marvel filmleri nasıl izlenir? Marvel filmleri kronolojik sıralama göre izleme listesi

Marvel Sinematik Evreni tüm dünya çapında oldukça geniş bir etkiye sahip. Kaptan America'sından Iron Man'ine, Spider Man'inden Thor'una kadar birçok karakteri ve oyuncuyu bir arada izleyenlere sunan Marvel, dünyanın her yanından her kesime hitap etmeyi başarıyor. Herkesi etkisi altına alan bu yapımlara yeni başlayanlar ise filmleri hangi sıralarda izlemeleri gerektiğini araştırıyor. Bizlere sunulan o ayrı dünyanın nasıl hangi sırayla izlenilmesi gerektiğine dair bu içeriği hazırladık.

23.03.2022-15:40 - (Son Güncelleme: 23.03.2022-15:40) Marvel filmleri izleme sırası nasıldır? Kronolojik sıralama göre Marvel filmleri nasıl izlenir? Marvel filmleri kronolojik sıralama göre izleme listesi

Dünya'nın her yerinde gencinden yaşlısına kadar izleyici kitlesine hitap eden ve hayranları bulunan Marvel Evreni her geçen gün biraz daha genişlerken, karakter ve izleyici arasındaki bağın son derece yüksek olduğu nadir serilerden biri haline gelmiştir. Birbirinden yetenekli, kendilerine has özellikleriyle ve karakterlere hayat veren başarılı, aynı zamanda hayat verdikleri karakterlerle özdeşleşmiş oyuncularıyla her şekilde büyüsüne kaptıran bu evren, her geçen gün hayran sayısını da bir üst seviyeye çıkarıyor. 

MARVEL

Bu evrene hali hazırda kendilerini kaptıranların yanı sıra, bu evrene daha yeni adım atanlar da nereden başlayacaklarına dair bir fikir yürütemiyor. Hangi filmle başlamalı, hangisiyle devam etmeli, sonraki film hangisi derken bir türlü doğru sıralamayı tutturamayanlar bu yazı tam da sizler için. Marvel'ın geniş çaplı dünyasına büyük ama bir o kadar da küçük bir adım atanlar işte Marvel filmlerinin kronolojik sıralamaya göre izleme listesi... 

Marvel filmleri izleme sırası nasıldır? 

Bilim kurgu, macera, aksiyon ve daha nice unsuru içinde barındıran filmlerinde belli olaylar için kah geçmişe gidip gösterme kah geleceğe gidip o zamanları gösterme gibi durumlar yaşandığından izlenme sırası da bir hayli karışabiliyor. Olayların birbirine bağlı olduğu ve tıpkı bir zincirin halkaları gibi iç içe geçtiği bu dünyada film sıralamasını karıştırmamak pek de olası değil gibi duruyor. Marvel Evreni'ne yeni dahil olanlara cevaben, Marvel film serisi, "İlk Yenilmez: Kaptan Amerika" filmiyle başlıyor. 

KAPTAN AMERİKA

1- İlk Yenilmez: Kaptan Amerika 

Serinin başlangıç filmi olarak sayılan Kaptan Amerika; çelimsiz, güçsüz ama cesur bir askerin süper güç kazanmasını ve bir kahramanın nasıl olunur adlı dersi vermek üzere ortaya çıkma hikayesini anlatmaktadır. Kaptan Amerika olarak ise bu rolü layığıyla yerine getiren Chris Evans karşımıza çıkıyor. 

IRON MAN

2- Iron Man 

Marvel film serisinin ikinci olan Iron Man, karakterin kendisiyle özdeşleşmiş hatta neredeyse aynı kişilik özelliklerine sahip Robert Downey Jr. tarafından canlandırılmaktadır. Her ne kadar kıvrak zekasıyla ön planda olsa da bunun üzerine birde milyarder olduğu ve teknoloji harikası silahlar ürettiğinin öğrenilmesinin ardından dikkatleri biraz daha üzerine çekiyor. 

HULK

3- The Incredible Hulk 

Üçüncü sırada yer alan The Incredible Hulk, izlenilmese dahi herkes tarafından bilinebilir. Kocaman yeşil bir devi televizyon ya da herhangi bir ekranda gören o yeşil devin Hulk olduğunu tahmin edebilir. İsmi bu kadar geniş kesimlerce yayılmış, Edward Norton'un harika oyunculuğuyla birleşmiş agresifleştiğinde yeşil bir dev adama dönüşen süper kahramanın hikaye serilir gözler önüne. 

4- Iron Man 2 

Her filminde yeni karakterleri, güçlerini ve nelerin olduğunu anlatan film serisinde dördüncü olarak izleminiz gereken film ise Iron Man'in devam filmi olan Iron Man 2'dir. İlk filminde gelişen olaylardan sonra dünya genelinde ismini duyuran Tony Stark'ın ikinci filmde intikam hikayesine tanıklık edeceğiz. Film içerisinde ise gelecekte en yakın arkadaşları olacak olan karakterleri de tanıyoruz. 

THOR

5- Thor 

Gelen beşinci filmde İskandinav Mitolojisine doğru minik bir adım atıyoruz. Bizlere gösterilen ilk üç karakterden sonra İskandinav Mitolojisine giriş yapmak, özellikle de Chris Hemsworth ile giriş yapmak oldukçu çekici bir unsur. İskandinav Mitolojisinde yer edinen Tanrıların başında gelen Odin'in oğlu olan Thor, babasını kızdırmasından ötürü Asgard'dan Dünyaya sürgün edilir ve olaylar silsilesi bu şekilde başlar. 

AVENGERS

6- Avengers (Yenilmezler) 

Dünya büyük bir tehdit altında kalır ve kurtarılması gerekmektedir. Böyle bir durumda ise kahramanlara ihtiyaç duyurulur. İşte serinin altıncı filmi de buna cevap olarak çekilmiş diyebiliriz. Dünya'nın başı derttedir ve kahramanlarını arar. Onlar kim midir? Tabii ki AVENGERS! 

IRON MAN

7- Iron Man 3 

Iron Man, Iron Man 2 ve neden bir 3'üncüsü olmasın ki?! Tony Stark yeniden karşımızda belirirken, bizleri yeniden o muhteşem zekasına hayran bırakıyor. Bunun yanı sıra serinin 3. filminde durum biraz daha özele iniyor ve Tony Stark'ın kendi içinde verdiği psikolojik savaşına tanıklık ediyoruz. 

8- Thor: Karanlık Dünya 

Şimşeklerin Tanrısı Thor... Odin'in oğlu, Asgard'ın veliahtı... Asgard'dan kovulmasının üzerine yeniden oraya geri dönmeye kazanan Thor ile birlikte bu filmde yine başı dertte olan dünya ve dokuz diyarı düşmanlardan korumak adına verilen o muazzam savaşa tanık oluyoruz. 

KAPTAN AMERİKA:KIŞ ASKERİ

9- Kaptan Amerika: Kış Askeri 

Avengers üyelerinden birinin saldırıya uğrası üzerine kendisini farklı bir dünya içerisinde bulan Kaptan Amerika'nın vermiş olduğu mücadele gözler önüne seriliyor. 

10- Galaksinin Koruyucuları 

Evren, kontrolünü kaybetme tehlikesi altındandır ve kontrolünü ele geçirmeye çalışanları durdurmak için de elimizde bir grup suçlu vardır ve böylelikle kendisine Star-Lord lakabını takan bir maceracı, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil bir kadın olan Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yok edici Drax ile tanışırız. Ayrıca bu filmde birlikte birçok yeni bilgiyle de temas haline geçmekteyiz. 

GALAKSİNİN KORUYUCULARI

11- Galaksinin Koruyucuları 2 

Evrenin kurtarılmasının ardından çokça sevilen ekibi, devam filminde yeniden görüyoruz. Fakat, bu defa birbirlerine daha bağlı bir grupla karşılaşıyoruz. Aynı zamanda Star-Lord olarak tanıdığımız Peter Quill'ın asıl geçmişinin gizemini de çözüyoruz. 

12- Yenilmezler 2: Ultron Çağı 

Yenilmezler ekibi yeniden bir araya toplanıyor. Yine dünya yok olma tehlikesi altındadır ve Yenilmezler bunu önlemeye çalışmaktadır. Bu devam filminde dünyayı yok etmeye çalışan Ultron ile takımın mücadelesine tanıklık etmekteyiz. 

ANT MAN

13- Ant-Man 

Böceklerle iletişime geçmeyi başaran bir biyokimyacının bu durumdan emekli olmasının ardından kötü güçlere karşı savaşını yetiştirdiği yetenekli bir hırsızla (Scott Lang) devam ettirmeye çalışmasını konu edinmektedir. 

14- Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı 

Amerikan Hükümeti'nin Avengers'a karşı olan tutumlarının değişmesiyle ve Avengers'ın arasında çıkan anlaşmazlıklarını konu edinen serinin bu filminde takımın ikiye bölünmesiyle hayran kitleleri de ikiye bölünüyor. 

BLACK WİDOW

15- Black Widow 

2021 yapımı olan film, belli bir dönemi konu edinmektedir. Aksiyon ve macera unsurlarının bolca bulunduğu filmde, bir KGB ajanı olarak yetiştirilen Black Widow anlatılmaktadır. Bu film öncesinde diğer Marvel filmlerinde de Natasha Romanoff olarak gördüğümüz karakterin hayatı anlatılmaktadır. 

SPIDER MAN

16- Örümcek Adam: Eve Dönüş 

Örümcek Adam'ın bu yeni versiyonu eski Örümcek Adamlarla oldukça karşılaştırılsa da sevilmiştir. Günümüz dünyasına fazlasıyla adapte olan Örümcek Adam'ın süper kahramanın ne anlama geldiğini anlamaya çalışması, aynı anda hem lise hayatını hem de Avengers ekibinde yer alamaya bir arada yürütmeye çalışmasını konu edinmektedir. Tom Holland'ın hayat verdiği Örümcek Adam'da Zendaya'da M.J. olarak rol almaktadır. 

DR. STRANGE

17- Doktor Strange 

Kibirli ve bir o kadar da yetenekli olan bir beyin cerrahının, ölümcül bir trafik kazası geçiresinin ardından meslek hayatının en önemli parçalarından biri olan ellerini kaybetmesini ve onları yeniden nasıl eski hallerine döndürebileceğini araştırmaya başlaması ve bu amaç uğruna yola çıkma hikayesini anlatmaktadır. Aynı zamanda bu filmde Benedict Cumberbatch'in muhteşem oyunculuğunu da görmekteyiz. 

THOR: RAGNAROK

18- Thor: Ragnarok 

Çekicini kaybeden bir Thor'la karşı karşıyayız. Çekici, Odin'in kızı aynı zamanda ölüm Tanrısı Hela yani Thor'un kız kardeşi tarafından parçalanmıştır. Artık Ragnarok zamanı gelmiştir. Thor hapsoldğu yerden kurtulmalı, düşmanı Hulk ile anlaşmalı ve Thor'un Ragnarok'a karşı mücadelesi nefes kesici sahneleriyle seyirciye sunuluyor. 

BLACK PANTHER

19- Black Panther 

Yakın zamanda hayatını kaybeden Chadwick Boseman'nın başrolünde oynadığı Black Panter filminde, Wakanda'da iç karışıklıkların çıkması üzerine bunun önüne geçmeye çalışan bir lideri anlatmaktadır. 

AVENGERS: SONSUZLUK SAVAŞI

20- Avangers: Sonsuzluk Savaşı 

Iron Man ve Kaptan Amerika'nın arasında yaşananlardan dolayı bölünen ekip, birbirlerinden uzağa savrulmuşlardır. Fakat, dünyanın gördüğü en büyük tehdide karşı güçlerini birleştirmeleri de gereklidir. Her iki takımda kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışsa da dünya yeniden bir tehlike altına girer. En büyük düşmanları haline gelen Thanos'u yenmek için tek yol birleşmekten geçmektedir. 

ANT MAN and WASP

21- Ant Man ve Wasp 

İlk filmin içerisinde yer alan geçmişe dönük bir hikayede Wasp'ın başına gelenleri izlemiştik. Aynı durumu yaşayan Ant Man'in de bu durumdan kurtulması ve film sonunda kahramanları ve bizleri farklı bir hikayenin beklediğini anlamamızın üzerine gelen bu filmde Ant Man ve Wasp ile geçmişin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaşıyoruz. 

KAPTAN MARVEL

22- Captain Marvel 

Eski savaş uçağı pilotunun nasıl Kaptan Marvel'a dönüştüğünü gözler önüne seren filmde başrolü, Brie Larson'un oynamaktadır. Kronolojik sırada önemli bir yere sahip olan bu filminde mutlaka izlenilmesi gerekmektedir. 

THANOS

23- Avangers: Endgame 

Büyük, dünyayı yok etmeye kararlı bir düşman ve tüm Marvel ekibinin bir arada olduğu, birçok olayın yaşandığı, birçok kaybın görüldüğü ve bir hikayenin daha sonuna gelindiğinin işaretçisi olan film de kahramanlarımızın son kez dünya için ne gibi fedakarlıklarda bulunduğunu izlemekteyiz. 

24- Örümcek Adam: Evden Uzakta 

Lise hayatını dolu dolu yaşayan Örümcek Adam'ın sınıfça yapmış oldukları bir Avrupa seyahatinde karşılaştığı düşmanla mücadelesine tanık oluyoruz. 

SHANG CHI ve ON HALKA EFSANESİ

25- Shang Chi ve On Halka Efsanesi 

Kung fu ustası olarak özel yetiştirilen Shang Chi'nin muhteşem yeteneklerine tanık olurken bu yeteneklerin nedenini keşfedişini izliyoruz. 

THE ETERNALS

26- The Etenals 

İnsanlığın varoluşundan beri dünyayı koruyan, olağanüstü güçlere sahip bir grup kahramanın hikayesini konu edinmektedir. Filmde birçok tanınan ve sevilen ismin yer almasıyla ve bir Marvel filmi olmasıyla oldukça dikkat çeken filmde İnsanlığın en eski düşmanlarından olan Deviantlar'ın artık tarihe karıştığı düşünülmektedir. Fakat, beklenmedik bir şekilde geri dönüşleriyle Etenallar'de insanlığı bir kez daha kurtarmak adına yeniden bir araya gelmelerine tanıklık etmekteyiz.

SPIDER MAN

27-Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok 

Kimliğinin açığa çıkmasının ardından oluşan tehlikeyle Örümcek Adam'ın, Doktor Strange'in yardımıyla düşmanlarla mücadelesini ve aynı zamanda çoklu evrenlere de tanıklık ediyoruz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal