Marmaris Müftülüğü Çalışanları Tayini Çıkan Personelin Ardından Kutlama Yaptı

Marmaris Müftülüğü çalışanları beraber çalışmak istemedikleri Yaşar Yiğit'in tayininin çıkmasının ardından kurban kesip kutlama yaptı.

23.04.2018-18:41 - (Son Güncelleme: 23.04.2018-18:32) Marmaris Müftülüğü Çalışanları Tayini Çıkan Personelin Ardından Kutlama Yaptı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Müftülük çalışanları, aynı yerde çalışmak istemedikleri, hizmetli kadrosunda memur olarak görev yapan Yaşar Yiğit'in tayininin başka yere çıkmasının ardından kurban kesti, kutlama yaptı. Kesilen kurbanın bir bölümü yardıma muhtaç ailelere dağıtılırken, bir kısmıyla müftülük çalışanları ve aileleri için kebap yapıldı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Marmaris'te ihtiyaç sahibi ailelere yaptığı yardımlar sebebiyle çevresinde 'Olumlu Yaşar' olarak bilinen, Marmaris İlçe Müftülüğü'nde hizmetli kadrosunda memur olan Yaşar Yiğit hakkında, çalışma arkadaşlarına görevini yaptırmama ve işe gelmeme gibi suçlamalarla soruşturma açıldı.

İNCELEME SONRASI TAYİNİ ÇIKTI

Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan şikayetler sebebiyle müfettiş gönderildi. İki hafta boyunca inceleme yapan müfettişler, Yiğit'in 'müftülükte görev yapmasının uygun olmadığı' doğrultusunda rapor verdi. Yiğit, geçici olarak İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'ne atandı. Soruşturmanın bitmesinin sonrasında Yiğit'in tayini Kocaeli'ye çıktı.

ARALARINDA PARA TOPLAYIP KURBAN KESTİLER

Yiğit'in kendilerine problem çıkarttığını ve görevlerini yapmalarını engellediğini iddia eden Müftülük personeli ise, tayininin çıkması durumunda kurban adağında bulundu. Tayin kararının çıkmasının ardından adak yerine getirildi. Aralarından 1200 lira toplayıp adaklık kuzu alan Müftülük personeli, kurbanı kesti.

CAĞ KEBAP YİYİP KUTLAMA YAPTILAR

Kesilen kurbanın bir bölümü yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtıldı. 8 kilosu ile ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki Hisarönü Mahallesi'ndeki bir mekanda cağ kebabı yapıldı. Marmaris Müftüsü Mehmet Yorulmaz ve müftülük personeli, aileleri ile beraber cağ kebabını yedi. Yemek sonrası müftülük görevlileri dua etti.

Müftülük çalışanı Mehmet Küçük, "Yaşar Yiğit'in tayininin çıkmasına çok sevindik. Gitmesi için adak adamıştık ve gitmesiyle kurbanı kestik, mutluyuz" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal