Marketlerde Fahiş Fiyat: Tarlada 5 Markette 28 Lira

Marketler ürünlerde fahiş fiyatlar uygulamaya devam ediyor. Özellikle temel gidalardan biri olan bakliyat ürünleri tarlada 5 liradan satılırken markette 28 liraya kadar çıkıyor.

28.09.2021-09:51 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-12:14) Marketlerde Fahiş Fiyat: Tarlada 5 Markette 28 Lira

Fahiş fiyat uygulamaları yüzünden sadece meyve ve sebze değil temel gıdalardan biri olan bakliyatlar da üreticinin kazandığı ile tüketiciden alınan fiyat farkı uçurumları oluşturuyor.

TARLADA 5 LİRA OLAN MERCİMEK MARKETTE 28 LİRAYA SATILIYOR

Takvim’in haberine göre üreticiden 5.78 liraya varan mercimek 28.90 liraya varan fiyatla tüketiciyle buluşuyor. Bu rakamlarda marketlerde uygulanan fahiş fiyatları gözler önüne seriyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bu ay açıkladığı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Ağustos verilerine göre; 1 kilo yeşil mercimek üreticiden 5.78 liraya çıkıyor. Bu fiyat farkı markadan markaya değişim gösterdiği gibi bazı marketlerde de değişim gösteriyor. Organik ürünlerde fiyatlar daha da yukarıya çıkıyor. Markalı bakliyat firmaları ile marketlerin bakliyattan yüksek kâr sağladığının altını çiziyor. Bu söylemler ise marketlerin ne denli fahiş fiyat uyguladıklarını gözler önüne seriyor.

MARKETLERDE UYGULANAN FAHİŞ FİYATLARA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

En temel ihtiyaçlar dahi marketlerde fahiş fiyatlarda satılmaya başladı. Yapılan tüm uyarılara rağmen marketler fahiş fiyat uygulamalarına devam ediyor. Rekabet Kurulu'nun, Koronavirüs salgını sürecinde, zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumundaki üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüsler hakkında yürüttüğü soruşturmanın sözlü savunma toplantısı 27 Ekim'de yapılacak. Bu tür denetimler sayesinde fahiş fiyatların aşağı çekilmesi hedefleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal