Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti: Fahiş Fiyat Uygulayan 5 Zincir Market Denetlemeye Alındı

Son günlerde gündemi meşgul eden zincir marketlerin birçok ürüne uyguladıkları fahiş fiyatların, doğruluğunun tespit edilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi.

25.09.2021-11:45 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-11:45) Ticaret Bakanlığı Harekete Geçti: Fahiş Fiyat Uygulayan 5 Zincir Market Denetlemeye Alındı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, birçok sektörde ekonomik olarak zarara neden oldu. Yaşanılan bu ekonomik zarar sonrası fırsatçı bazı kuruluşlar, haksız rekabete girerek vatandaşı mağdur etmeye çalışıyor. Bu kuruluşların başında gelen 5 zincir marketin, yumurtadan makarnaya birçok üründe uyguladıkları fahiş fiyatların gündeme gelmesinin ardında Ticaret Bakanlığı, iddiaların tespiti için müfettiş görevlendirdi. 

FAHİŞ FİYAT UYGULAYAN MARKETLERİ MÜFETTİŞ DENETLEYECEK

Son günlerde gündeki konuların başında gelen, zincir marketlerdeki fahiş fiyat artışı iddiaları ardından, Ticaret Bakanlığı’ndan beklenen hamle geldi. Mağduriyetlerini dile getiren vatandaşların çağrılarına kayıtsız kalmayan Ticaret Bakanlığı, bahsi geçen zincir marketlere müfettiş atandığını belirterek, ‘5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Sayın Mehmet MUŞ'un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir’ açıklamasında bulundu. 

Ticaret Bakanlığı zincir marketleri denetleyecek

TÜKETİCİ MAĞDURİYETLERİYLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Salgın nedeniyle ekonomik sorunlar yaşayan vatandaşların, birde durumdan yararlanarak  temel  gıda ürünlerinde fahiş artışa giden marketler yüzünden zorluk yaşaması sonrası, bu duruma el atan Ticaret Bakanlığı, yazılı açıklamada bulundu. Tüketicilerin mağduriyetine neden olanlarla mücadelenin her zaman sürecinin altını çizen Ticaret Bakanlığı, ‘Son dönemde, temel gıda ve ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışları olduğuna ilişkin vatandaşlarımız tarafından Bakanlığımıza iletilen başvuru ve şikayetler dikkate alınarak, Ticaret İl Müdürlüklerimizce 81 ilde fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığına ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğine aykırılıkların olup olmadığına ilişkin denetimler sürdürülmektedir. Bununla birlikte, tüm ülke sathında faaliyet gösteren ve en yaygın şube ağına sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar geniş bir yelpazedeki üründe fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için Ticaret Bakanı Mehmet MUŞ'un talimatlarıyla Ticaret Müfettişleri görevlendirilmiştir. Bakanlık olarak, serbest rekabete ve piyasa koşullarına aykırı hareket ederek tüketicilerin mağduriyetine neden olanlarla mücadelemizi sürdürmekte ve bu konuda yasal çerçevede her türlü tedbiri almakta kararlıyız.’ açıklamasında bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal