Zincir Marketlerdeki Fiyat Farkı Şaşırttı: Vatandaş Şikayetçi Oldu

Bursa'da birbirlerine 50 metreden daha az mesafede olan iki zincir markette aynı marka ve gramaja sahip üründeki fiyat farkı ''Yok artık'' dedirtti.

13.09.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-14:48) Zincir Marketlerdeki Fiyat Farkı Şaşırttı: Vatandaş Şikayetçi Oldu

Bursa'da bulunan zincir marketlerinden birinde kilosu 92 liraya satılan bir tereyağı satın alan vatandaş, ertesi gün ise aynı markete 50 metreden daha az mesafede bulunan başka bir markette tereyağının 49,95 liraya satıldığını fark edince fiyat farkına isyan etti. 

Bursa'da Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde memur olarak çalışan Mustafa Aktaş isimli bir vatandaş, iş çıkışında Osmangazi İlçesi Mahallesi'nde bulunan Türkiye'nin önde gelen zincir marketin şubesinden birinden alışveriş yaptı. 

Aktaş, aldığı 1 kilogram Torku markasına ait tereyağının fiyatının 92 lira olduğunu görünce pahalı olduğunu düşündü. Ertesi gün de yine aynı zincir marketin 50 kilometre yakınındaki farklı bir marketine giderek bir önceki gün aldığı 92 liralık tereyağının 49,95 liraya satıldığını gördü.

ALDIĞI ÜRÜNÜ İADE ETTİ

Arada fahiş fiyat farkına şaşıran vatandaş, kilosu 49,95 olan tereyağından bir tane daha satın aldı ve soluğu bir önceki gün kazıklandığını düşündüğü markette aldı. Aktaş, gittiği markette aldığı tereyağını iade etti. 

Aktaş, iki marketten aldığı ve arada yaklaşık yüzde 90 fiyat farkı olan fişleri zincir marketin merkezindeki yetkililere sordu. Aktaş, istenmesi üzerine fişlerin fotoğrafını da çekip yetkililere iletti fakat markette bir dönüş alamadı. 

ŞİKAYET ETTİ

Fiyat farkına şaşıran vatandaş, marketin fiyat politikasını Bursa Ticaret İl Müdürlüğüne şikâyet etti. Ancak "Marketler arası fiyat farkı olabiliyor. Normal bir durum. Pazartesi getirin inceleyelim" cevabını aldı. 

FAHİŞ FARK ŞAŞIRTTI

Yaşadığı fahiş fiyat farkına şaşıran vatandaş ''Bursa Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir firmanın yazıhane memuru olarak çalışıyorum. İş çıkışı evimin yakınındaki markete alışveriş yapmak için uğradım ve 529 liralık alışveriş yaptım. Aldığım ürünlerin fişini incelerken 1 kiloluk Torku tereyağının 1 kilo fiyatı 92 liraydı, bana çok uçuk geldi'' şeklinde duygularını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal