Son Dakika: Cumhurbaşkanı Sakarya Zaferi'nin 100.Yıl Dönümü'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sakarya Zaferi'nin 100.Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

13.09.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 13.09.2021-15:59) Son Dakika: Cumhurbaşkanı Sakarya Zaferi'nin 100.Yıl Dönümü'nde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü'nde düzenlenen törende konuşma yaptı. Polatlı'da düzenlenen törende konuşan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, 'Milli iradenin gücünün önünde ne vesayetin, ne terör örgütlerinin, ne darbenin duramayacağını cümle aleme gösterdik. 2023 hedeflerimiz tıpkı milli mücadele gibi küresel senaryolara karşı başkaldırıdır.' ifadelerini kullandı.

MİLLİ MÜCADELENİN EN KRİTİK SAFHASINDA KAZANILAN BU ZAFER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi'ni unutturmamak gerektiğine değinerek, 'Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zafer ile başkentimizi tehdit eden akınların önüne geçilmiştir. Düşman Sakarya'dan geriye doğru çekilirken önüne gelen her yeri yakıp yıkarak gerçek yüzünü göstermiştir. Kahramanlarımız isimlerini tarihe cesaretleri ve kanlarıyla kazımışlardır. Sakarya Zaferi tıpkı Malazgirt, Bursa, İstanbul gibi şanlı tarihimizin önemli yapraklarından biridir. Polatlı Haymana hattında kazanılan bu zaferin hikayesini nesilden nesile aktararak unutturmamalıyız.' ifadelerini kullandı.

ÇARPIŞMANIN YAŞANDIĞI YERLERİ TARİH HAFIZAMIZA KAZANDIRDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi'nin kazanıldığı yerlerde restorasyon çalışmalarının yapıldığını belirtti.  Erdoğan konuşmasında, 'Yaptığımız restorasyon çalışmaları ile çarpışmanın yaşandığı yerleri tarih hafızamıza kazandırdık. Anadolu'da tamamen sökülüp atılmak istenen Türk Milleti kurduğu cumhuriyetle yeni bir başlangıca imza atmıştır. Sakarya Zaferi'nin akabinde Ankara'da faaliyet gösteren TBMM milletin asıl temsilcisi olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti onca saldırı ve badireye rağmen yüzüncü yılın eşiğine kadar gelmiştir.' ifadelerine yer verdi.

2023 HEDEFLERİMİZ TIPKI MİLLİ MÜCADELE GİBİ KÜRESEL SENARYOLARA KARŞI BİR BAŞKALDIRIDIR

2023 hedeflerinden konuşmasında önemli detaylar veren Erdoğan, 'Milli iradenin gücünün önünde ne vesayetin, ne terör örgütlerinin, ne darbenin duramayacağını cümle aleme gösterdik. Hak, hukuk, adalet özgürlük alanlarında milletimizin yaşadığı mağduriyetleri giderecek adımları attık. Bazıları 2023 hedeflerimizi hala orta ve uzun vadeli program sanıyor. 2023 hedeflerimiz tıpkı milli mücadele gibi küresel senaryolara karşı başkaldırıdır.'dedi.

ERDOĞAN'DAN CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Cumhur İttifakı'nın da öneminden bahsederek, 'Türkiye'nin yaşadığı saldırıların, ayak oyunlarının, içinden geçtiği imtihanların sadece birini bile kaldıramayacak ülkeler var. Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha özgüvenle yürüyoruz, özgüvenle bunu başaracağımıza inanıyoruz.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal