Aziz Sancar TEKNOFEST'te Gençlerle Buluştu

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, TEKNOFEST'te gençlerle buluştu. Sancar, Türkiye'de bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaradan gururlandığını ifade etti.

25.09.2021-11:30 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-12:14) Aziz Sancar TEKNOFEST'te Gençlerle Buluştu

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, TEKNOFEST’21 “Take off” alanında Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerle buluştu. Öncelikle gençlere bir sunum gerçekleştire Sancar, Türkiye'de bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldiğini ve gördüğü manzaradan gururlandığını ifade etti. 

AZİZ SANCAR'A GENÇLER TEKNOFEST'TE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Sancar, Türk dünyasının dünya bilimine katkısını tarihsel bir perspektiften değerlendirirken, ''Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz.'' dedi. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katılan Sancar, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile etkinlik alanını gezdi. Festivale katılım sağlayan Aziz Sancar'a gençler yoğun bir ilgi gösterdi.

TEKNOFEST'TE GÖRDÜKLERİM BENİ GURRULANDIRDI

Sancar, ziyaretinin sonrasında gerçekleştirdiği konuşmasında, "Buraya Türkiye'de ve Türk dünyasında bilimi ve teknolojiyi teşvik etmek için geldim. Burada gördüğüm gerçekten beni gururlandırdı, bana cesaret verdi. Geleceğimiz için umudum çok büyük. Bunu gerçekleştiren herkese, gençlerimize çok teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu.

TEKNOFEST'TE GENÇLERLERE SESLENİŞ

Sancar konuşmasının devamında gençlere seslenerek çok çalışmaları gerektiğinin önerisinde bulunurken ''İşler iyi gitmediğinde inatçı olun. Fatih Sultan Mehmet'in dediği gibi 'Ya ben onu alırım ya o beni alır' o düşünceyle iş yapın. Memleket sevgisini unutmayın. Memleket sevgisi olmadan bir şey yapılmaz.'' dedi.

Konuşmanın sonunda TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın elini öperek teşekkürler etti. Sonrasında, Sancar sahneden katılımcıları selamladı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal