TEKNOFEST 2021 İstanbul Coşkuyla Başladı

81 ilden katılımcıların katıldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl sürprizle başladı. Türkiye savunma sanayii araçlarının da sahne alacağı festivalde birçok yarışma düzenlenecek. Festival Pazar günü sona erecek.

21.09.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-12:30) TEKNOFEST 2021 İstanbul Coşkuyla Başladı

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (KOVID-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığının önlemleri doğrultusunda gerçekleştirilecek festivale bu sene rekor katılım bekleniyor. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen TEKNOFEST ilk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Bu sene ise festivale 45 bin takım ve 200 binden fazla öğrenci başvurdu.


İTİ GOVAN TEKNOFEST'TE 

Azerbaycan'ın Karabağ harekâtında dikkatleri üzerine çeken İti Govan TEKNOFEST’te. İti Govan Proje Müdürü Mübariz Abdullayev İti Govan için şu ifadeleri kullandı: Azerbaycan ürettiği bir ürün. Tüm dünya bu İti Govan dronelarını tanıyor. 

KİM, NE SERGİLEYECEK? 

 -BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan arabası CEZERİ sergilenecek.

 -TÜBİTAK BİLGEM, CEZERİ ve ASELSAN yürütücülüğünde Ulaşımda Yapay Zeka Yarışması yapılacak. 

-Orman Genel Müdürlüğü, ARDIÇ, deprem simülasyonu ile rüzgar simülasyonunu sergileyecek. 

Orman Genel Müdürlüğü yetkilisi verdiği bilgiye göre ARDIÇ iki motorlu bir helikopter. Arazözleri, yerdeki ekipleri ve yangın söndürme helikopterlerini koordine ediyor.

 -Erin Motor, İHA’lar için ürettiği içten yanmalı motoru sergileyecek. 

-TÜBİTAK MAM tarafından Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması düzenlenecek.

 -2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nın kazananları projelerini sergileyecek. 

-2204 - C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödülleri verilecek. - Yalova Atatürk Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri; yangın, deprem, sel gibi çeşitli doğal afetlerde kamera görüntülerini analiz eden model uçağın tanıtımını yapacak. 


BAYRAKTAR DİHA İLK KEZ 

Dikey İniş-Kalkışlı İnsansız Hava Aracı Bayraktar DİHA ilk kez görücüye çıktı. 

Bayraktar DİHA, keşif ve istihbarat görevlerinde faaliyetler yürütebilecek, Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak geliştiriliyor. 

 Araç, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabilecek. Elektrik motorlarıyla kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçecek, seyir uçuş modunda sadece yakıt motoru aktif halde bulunacak. 

TEKNOFEST'TE TOGG'DA VAR

Festivalin gözde araçlarından birisi olması beklenen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) otomobili de bu sene TEKNOFEST'te yerini aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal