Mansur Yavaş'ın sözlerinden rahatsız olan Meral Akşener kürsüyü terk etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde ziyaret ettiği Meral Akşener'le yaptığı görüşme sonrası kameralar karşısına geçti.

11.04.2022-14:10 - (Son Güncelleme: 11.04.2022-15:40)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve  Meral Akşener basın açıklamalarında bulundu. Açıklamalar sırasında Mansur Yavaş Ümit Özdağ'ın adaylık çağrısına yanıt verirken İmamoğlu'na gönderme yaptı. Yavaş'ın göndermelerinden rahatsız olan Meral Akşener kürsüyü terk etti.

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın “Benim cumhurbaşkanı adayım Yavaş” sözleri soruldu. 

Ben siyasetin içinde bir insan değilim

Mansur Yavaş, konuya ilişkin Ekrem İmamoğlu'na gönderme yaparak: "Ben biliyorsunuz bu tür şeylere hiç yorum yapmıyorum. Benim belediyecilik anlayışıma göre bir belediye başkanı seçildiği andan itibaren sadece görevini yapmalı; ne diğer siyasi partilere, siyasi partilerin genel başkanlarına laf söylemeli, ne onların iç işlerine karışmalı, işini gücünü yapmalıdır. Ben seçilmeden önce 'bize oy vermeyenleri düşman gözüyle görmüyoruz, seçim kazanırsak zafer kazanmış olmayacağız' diye söz vermiştim. Bu tavrımı aynen devam ettiriyorum. Böyle bazen böyle siyasi muarızların bu tür konuşmalarına da şahit oluyoruz; ama o çizgimi de hiç bozmadım. Hiçbir zaman cevap vermeyeceğim çünkü ben siyasetin içinde bir insan değilim. Kendimi kamu görevlisi olarak görüyorum. Bu şekilde de devam edeceğim. Açıklamalar benim rızam dışında, bilgim dışında; ben de görevimin başındayım." ifadelerinde bulundu.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener

Akşener kürsüyü terk etti

İmamoğlu'na olan desteğiyle bilinen Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın bu sözlerinden rahatsız oldu. Yavaş'ın cümlesini bitirmesini beklemeden kürsüden ayrılarak toplantıyı bitirdi.

Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda: "Mansur Yavaş'ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir. Hayır o Ankara'nın belediye başkanıdır, işini yapsın, hiç kimse Türkiye'nin kaderiyle ilgili olarak böyle bir şey diyemez. Kamuoyunda Mansur Bey'in her kesimde karşılığını olduğunu gördük. Bunu bir siyasi partinin genel başkanı olarak söylüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal