Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş’ın Seçimlere Aday Olmasını Neden İstemediği Ortaya Çıktı

Erken seçime gitmeye çalışan Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmaları devam ediyor. Anketlerde önce gelen isim Mansur Yavaş’ın adaylığını istemeyen Kılıçdıroğlu’nun nedeni ortaya çıktı.

26.12.2021-14:55 - (Son Güncelleme: 26.12.2021-14:55)

Millet İttifakı kendi içinde Cumhurbaşkanı adayı kim olacağına dair tartışmalara başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, yapılan anketlerde birincilik ile gelen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANLARININ CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINA SICAK BAKILMIYOR

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin yönetiminin bırakılmasının iyi olmayacağını ve seçmene açıklanamayacağını bu nedenle de belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adaylığına pek sıcak bakmadığı belirtti. 

Dövizdeki dalgalanmaları fırsat bilen ve her seferinde hükümete saldırmaya çalışan muhalefet kanalı, şimdi de erken seçime gitmek için uğraşıyor. Erken seçim konuşmalarına yaptığı açıklamalar ile son notayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, olması gereken seçimin 2023 yılında yapılacağını belirtti. 

Kemal Kılıçdaroğlu

MİLLET İTTİFAKI'NIN ADAYI MERAK KONUSU

Erken seçim hakkında ortalığı karıştırmaya çalışan muhalefet aynı zamanda kendi içinde de aday çıkarma tartışması yaşıyor. Yapılan anketlerde Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarılması seçmen tarafından desteklenirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük belediyelerin başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini, belediyelerin bırakılmasının doğru olmadığını belirtiyor. 

DEVLET DENEYİMİ OLAN BİR KİŞİ OLMALI

Geçtiğimiz günlerde bir gazeteye açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, söyledikleri ile Cumhurbaşkanlığı adaylığına kendinin çıkmak istediğinin mesajını verirken, "Cumhurbaşkanı devlet deneyimi olan bir kişi olmalı, kritik bir süreci yönetecek. Sayın Yavaş ve İmamoğlu'nun ismi öne çıkarılıyor ama İstanbul ve Ankara'nın yönetimini bırakamayız. Seçmenimize anlatamayız" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal