Malezya İşletmeleri Yeniden Faaliyete Geçirmeye Hazırlanıyor

Malezya, coronavirüs önlemleri çerçevesinde faaliyetleri askıya alınan sektörlerin büyük bir kısmının tekrar açılacağını duyurdu.

01.05.2020-11:49 - (Son Güncelleme: 01.05.2020-11:47) Malezya İşletmeleri Yeniden Faaliyete Geçirmeye Hazırlanıyor

Malezya, coronavirüs önlemleri çerçevesinde faaliyetleri askıya alınan sektörlerin büyük bir kısmının tekrar açılacağını duyurdu.

Malezya Başbakanı Muhyiddin Yasin, ulusa sesleniş konuşmasında, 4 Mayıs'tan başlamak üzere ülkedeki bütün ekonomik faaliyetlerin, temizlik kurallarına azami uyulması kaydıyla yeniden süreceğini kaydederek, "Önümüzdeki hafta, ekonomide pek çok sektörün faaliyetlerine devamını sağlayarak Şartlı Faaliyet Kontrol Uygulaması dönemine gireceğiz" ifadelerini kullandı.

18 Mart'tan şu ana kadar süren kısmi sokağa çıkma yasağında Malezya'nın günlük kaybının 63 milyar Malezya Ringgiti (102 milyar lira) olduğunu ifade eden Başbakan Muhyiddin, "Yaklaşık 2 aylık sürecin ardından herkesin işine dönmek istediğini görüyorum. Kısmi sokağa çıkma yasağını uzun süre sürdürürsek, halkımız geçimini sağlayamaz duruma gelebilir" diye konuştu.

Başbakan, her sektörden üretim, satış, pazarlama ve işletme faaliyetlerinin 4 Mayıs'tan başlamak üzere açılacağını kaydederek, restoran ve kafelerin de sosyal mesafe kuralına riayet ederek faaliyetlerini sürdürebileceğini dile getirdi.

MÜZELER, EĞLENCE MERKEZLERİ, KUAFÖRLER KAPALI

Sosyal mesafe kuralına uyulmayacak sektör ve işletmeler için yasağın devam edeceğini kaydeden Başbakan, "Müze, eğlence parkı, kuaför ve güzellik salonu, spor salonu, sinema, eğlence merkezi ve masaj salonu gibi işletmeler bu süreçte faaliyete kapalı kalacaktır" şeklinde konuştu.

Muhyiddin, vatandaşların spor ve buna benzer faaliyetler için sokağa çıkmasına da kısmi müsaade edileceğini kaydederek, "Koşu ve egzersizlere, sosyal mesafe kuralı çerçevesinde izin verilecek. Ancak futbol ve benzeri kalabalık yapılan sporların yasağı sürecek" dedi.

Ramazan ayı sona erene kadar toplu iftar ve benzeri dini faaliyetlere ilişkin yasağın süreceğini dile getiren Muhyiddin, vatandaşlardan mümkün oldukça evde kalmalarını istedi.

Malezya’da, coronavirüs salgınının yayılmasını engellemek adına 18 Mart'ta ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bu yasak son iki ay içerisinde üç kez üst üste uzatıldı. Sokağa çıkma yasağı ülkede 12 Mayıs'a dek devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal