Malatya’da Hayvanat Bahçesi Nüfusu Yükseliyor

Malatya’da hayvanat bahçesinde kalabalık yaşandı. Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvanat Bahçesi baharla birlikte şenlendi, safari bölümünde baharla birlikte 14 yeni yavru dünyaya geldi.

20.05.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-15:43) Malatya’da Hayvanat Bahçesi Nüfusu Yükseliyor

Malatya’nın merkezine 8 kilometre uzak olan Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, 78 türden bin 249 tane hayvana ev sahipliği yapıyor. Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte hayvanat bahçesinin safari kısmında bulunan hayvanlar doğum yapmaya başladı. 


YENİ DOĞUMLAR SAYIYI ÇOĞALTTI 

Hayvanat bahçesinde bulunan safari bölümüne doğumlarla beraber 5 cüce keçi, 2 dağ keçisi, 2 wallaby ve 5 ceylan dahil oldu. Yeni doğan yavrular, güzellikleriyle görenleri büyülediler. Malatya Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Sami Altaş, baharla beraber safari bölümündeki doğum yapmaya başladığını söyleyerek, 

BİR CÜCE KEÇİMİZ ÜÇÜZ DOĞURDU 

‘Hayvanat bahçemizde 78 türden bin 249 tane hayvan var. Baharın gelişiyle birlikte özellikle doğumlarımız başladı. Safari alanımızdaki ceylanlarımız, cüce keçilerimiz, wallabadilerimiz, geyiklerimiz doğum yapmaya başladı. Ceylanlarımızdan son 2 hafta içerisinde 5 tane yavrumuz oldu. 15 tane ceylanımız vardı, şuan da 20 taneye çıktı. Cüce keçilerimiz 8 taneydi, en son 5 tane daha doğum yaptı. Hatta bir cüce keçimiz üçüz doğurdu. Baharın gelişiyle birlikte yeni doğan yavrularımızı görmek için ziyaretçilerimizi her zaman bekliyoruz. Ziyaretçilerimizi hafta içi bekliyoruz’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal