Malatya’da depremin izleri hızla siliniyor: Köy evleri yıl sonuna kadar teslim edilecek

Kahramanmaraş depremlerinden zarar gören Malatya’da inşaatı süren deprem konutları hızla yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da daha önce söylediği gibi konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi bekleniyor.

18.06.2023-11:17 - (Son Güncelleme: 18.06.2023-11:19)

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya’da depremin ayağa kaldırılma süreci hız kesmeden devam ediyor. Şehir genelinde deprem sonrasında ilk etapta temelleri atılan 14 bin konut, 7 bin 131 köy evi ile 679 ahırın yapımı ise sürüyor.

Malatya'nın kırsal noktaları ayağa kaldırılıyor

Toplamda 70 bini konut, 25 bin 300 köy evi olmak üzere toplam 95 bin 300 afet konutunun yapılacağı Malatya’da, TOKİ tarafından inşaatlar büyük bir titizlikle sürdürülürken, depremlerde ciddi hasar alan Akçadağ ilçesindeki köy evleri inşaatları da hızla yükseliyor.

Malatya Köy Evi

"Adı köy evi ama villa tipi"

Yaklaşık bir buçuk ay önce Bahri Mahallesi’nde yapımına başlanan 177 köy evindeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Bahri Mahalle Muhtarı Yusuf Duman, "Mahallemizde yaklaşık bir buçuk ay önce başlanan köy evleri inşaatları hızlı bir şekilde devam ediyor. Firma yetkilileri yılbaşına kadar evlerimizi teslim edeceğini söyledi, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun yeniden seçildiği için de çok sevinçliyiz sonuna kadar arkasındayız, evlerimizin tamamlanacağına inanıyor ve güveniyoruz. İkinci etap köy evleri içinde bir içerisinde ihaleye çıkılacak çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yapılan evler çok güzel yapılar adı köy evi ama villa tipi depreme dayanaklı güvenli evler. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun" dedi.

Malatya Köy Evi-1

Hiçbir sıkıntımız yok'

Depremde evleri hasar alan mahalle sakinlerinden Arif Karaca ise hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını ifade ederek, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. (Kaynak: Ensonhaber)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal