Ülkede sel faciası yaşanıyor: 52 il ve ilçede OHAL ilan edildi

Sırbistan genelinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle pek çok noktaya ulaşım sağlanamazken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığı bildirildi. Belgrad’dan yapılan açıklamaya göre 52 il ve ilçede OHAL ilan edildi.

18.06.2023-10:50 - (Son Güncelleme: 18.06.2023-15:43)

Sırbistan Meteoroloji Kurumu’nun yaptığı sağanak yağış uyarılarının ardından ülke genelinde etkili olan kuvvetli yağmur sebebiyle hayat felç oldu. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Acil Durum Daire Başkan Vekili Luka Causic, yaptığı açıklamada, dünden bu yana etkili olan sağanak yağış nedeniyle ülke genelinde sel meydana geldiğini belirtti.

52 il ve ilçede OHAL ilan edildi

AA’da yer alan habere göre; Causic, "Sırbistan'da 52 şehir ve ilçede OHAL ilan edildi. Daha doğrusu 5 şehir tümüyle OHAL ilan ederken, 23 ilçenin tamamı ile 12 ilçe ve 2 şehrin de belirli yerlerinde bu durum söz konusu." dedi.

Sırbistan

Yağışların 26 Mayıs'tan bu yana belirli aralıklarla sürdüğünü ve ekiplerin ilgili bölgelerde hazır bulunduğunu aktaran Causic, bu sabah itibariyle 55 kişinin bulundukları yerden tahliye edildiği bilgisini paylaştı.

Causic, Makva Nehri'nin taşması sonucu ise Kraljevo şehri yakınlarındaki İbar kara yolundaki köprünün selden zarar gördüğünü ifade ederek, ülke genelinde birçok yolun trafiğe kapandığını söyledi.

Sırbistan Sel Felaketi

Çok sayıda evi ve iş yerini de su bastığını anlatan Causic, birçok nehrin taştığını kaydetti.

Sırbistan Meteoroloji Kurumundan yapılan açıklamada ise yağışların bugün de devam edeceği uyarısında bulunuldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal