Asgari ücrette ikinci görüşme yarın: Rakamlar masaya yatırılacak

İlk toplantısını 13 Haziran Salı günü yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak toplantıda işçi tarafının beklediği rakamı masaya getireceği ifade ediliyor.

18.06.2023-11:09 - (Son Güncelleme: 18.06.2023-15:43)

Asgari ücrete yapılacak ara zam konusunda rakamların belli olacağı tahmin edilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı 19 Haziran 2023 Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Asgari ücrette ikinci toplantı yarın

NTV’nin haberine göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katılacak. İşçi ve işveren tarafının temsilcileri de toplantıda olacak.

İşçi kesimi taleplerini iletecek

İlk toplantıda rakam telaffuz edilmemişti. Bu kez işçi kesiminin zam oranına ilişkin taleplerini iletmesi bekleniyor. Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecek.

Asgari Ücret İkinci Toplantı

İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da ele alınacak.

Yeni asgari ücret bayramdan önce belirlenecek

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor. 5 üye hükümeti, 5 üye işçi tarafını 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor.

8 bin 506 lira olan mevcut asgari ücretin yeni dönemde kaç liraya yükseleceğinin Kurban Bayramı'ndan önce belli olması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal