Malatya'da Covid-19 Vakalarında Artış Yaşanıyor

Son zamanlarda ülke çapında artan coronavirüs vaka sayısı, Malatya’da da artış gösterdi. Malatya Valisi Aydın Baruş, 67 kişinin tedavi altında olduğunu ifade ederek, sayının daha da yükselmemesi için uyarılara mutlaka riayet edilmesi gerektiğini kaydetti.

16.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-16:39) Malatya'da Covid-19 Vakalarında Artış Yaşanıyor

Vali Aydın Baruş, il pandemi kurulu toplantısının ardından coronavirüs salgını hakkında konuştu. Son günlerde ülke genelinde yaşanan artışın Malatya'da da olduğunu ifade eden Baruş, 1 Haziran itibariyle yeni normal hayata geçildiğini hatırlattı. Normalleşme geçiş döneminde mutlaka kurallara riayet edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Baruş, aksi halde coronavirüs ile tekrar yoğun bir mücadeleye girişmek zorunda kalacaklarını ifade etti. Sokağa mutlaka maskeli bir şekilde çıkılması gerektiğini kaydeden Vali Baruş, sosyal mesafe kurallarına da dikkat edilmesini istediğini söyledi. Kalabalık ve sosyal ortamlarda mutlaka kurallara riayet edilmesi gerektiğini dile getiren Baruş, “Mümkün olduğunca evimize çabuk dönmeye çalışalım. Evimiz en güvenli ortamdır. Buna hep dikkat çektik şimdiye kadar. Diğer taraftan da hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. 14 gün kuralına uymalıyız” ifadesini kullandı.

MALATYA'DAKİ SON DURUM

Malatya'da 67 enfekte olduğunu dile getiren Baruş, bu kişilerden 29'unun hastanede tedavi gördüğünü ifade etti. Hastanede bulunan hastalardan birinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü, birinin ise entübe durumda olduğunu duyuran Vali Baruş, coronavirüse yakalanan 38 kişinin de evde takip edildiğini dile getirdi. Şehirde enfekte sayısının gün geçtikçe artma ihtimalinin de olduğunun altını çizen Vali Baruş, “Eğer biz kurallara uymazsak, uyarıları dikkate almasak bu salgınla her an karşılaşma imkanımız var. Kapalı ortamlarda görüşmelerde mutlaka maske takılması gerekiyor. Sosyal hayatta da yapılan uyarıları mutlaka dikkat etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Vali Baruş aynı zamanda yakın dönemde kayısıda hasat döneminin başlayacağını ve bu nedenle Güneydoğu şehirlerinden geçici tarım işçilerinin şehre geleceğini kaydederek, bu konuda üreticilere uyarıda bulundu. Bahçesinde geçici işçi çalıştıracak üreticilerin mutlaka ilçe tarım müdürlüklerine başvurması gerektiğini kaydeden Vali Baruş, “Çünkü geçici işçilerimizin çalışma koşullarının sağlıklı olması gerekiyor. Hastalığın yayılımının azalması açısında bu süreci kontrol altına almalıyız. Çünkü virüsün yayılma hızı iller arasındaki iletişimin artmasına da bağlı” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal