Makyajsız Nasıl Güzel Olunur?

Makyaj yapmak, bazılarımız için bir ihtiyaçken bazılarımız içinse daha güzel görünmenin anahtarı. Ancak bazı durumlarda makyaj yapmadan da güzel görünmek isteriz. Makyajsız nasıl güzel olunur? Makyajsız güzel görünmenin püf noktaları neler?

22.06.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 29.07.2021-10:22)

Makyaj yapmak istemiyor ya da makyaj yapmaktan hoşlanmıyor olabiliriz. Böyle durumlarda 'saf güzelliğimiz' ile güzel görünmek isteriz. Makyaj olmadan güzel görünmenin yolları tam bir hayat kurtarıcı oluyor. Eğer siz de makyajsız güzel bir görüntü vermek istiyorsanız, aşağıdaki taktikleri denemelisiniz.

Peki makyajsız nasıl güzel görünebiliriz? Makyaj yapmadan nasıl güzel olunur? Makyajsız güzel görünmenin püf noktaları nelerdir? Doğal güzellik sırları neler?

MAKYAJSIZ GÜZEL GÖRÜNMENİN PÜF NOKTALARI NELER?

Beslenme Düzeninize Dikkat Edin

Makyajsız güzel görünmenin püf noktalarından en önemlisi hiç şüphesiz beslenme düzeninize dikkat etmeniz... Makyajsız da hoş görünmekten hoşlanıyorsanız kesinlikle düzenli bir yaşamınız olması lazım. 

Düzgün Kaşlara Sahip Olun

Makyaj olmadan güzel görünmek için dikkat edilmesi gereken ilk nokta kesinlikle kaşlar olmalıdır. Düzgün ve muntazam bir kaş yapısına sahip olmak, yüzü inanılmaz değiştirecek ve güzelleştirecektir. 

Siz farkında olmasanız da dağınık ve biçimsiz kaşlar yüzünüzde bakımsız bir izlenim yaratıyor. Bu nedenle kaşlarınızı taramayı ve bakım yapmayı ihmal etmeyin. Kaşlarınızın bakımını aksatmamalı ve şekilli ve düzgün bir şekilde almalısınız. İnanın, herkes sizi doğal bir makyaj ile sanacak!


MAKYAJSIZ NASIL GÜZEL GÖRÜNEBİLİRİZ?

Cilt Temizliğine Önem Verin

Makyajsız nasıl güzel görünebiliriz? Cildimizi sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa temizlememiz gerekir. Cildimize uygun doğru ürünleri kullanmak kritik önem taşımaktadır.

Öte yandan yüzünüzün daha aydınlık ve dinç görünmesi için cilt bakımınızı aksatmamanız  gerekir. Düzenli aralıklarla kaş ve dudak üstü tüylerinizi aldırmanız cildinizin daha parlak ve bakımlı görünmesine yardımcı olacaktır.

Haftada en az 1 defa cildinize peeling yaparak ciltteki ölü hücrelerin atılmasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak uygulanan cilt bakımları kırışıklıkları engellemekte de etkili olacaktır.

Cilt temizliği, makyaj yapmadan güzel olmanın bir diğer anahtarı olarak karşımıza çıkıyor. Yüz ve göz temizliğine özellikle dikkat edilmelidir. Özellikle kir, toz gibi gözenekleri kapatan etmenlere karşı muhakkak yüz temizliği yapılmalıdır. 

Makyaj yaptığınız günlerde de makyajınızı temizlemeden asla yatmayın. Öncelikle yüzünüzü günün tüm kirinden ve makyaj malzemelerinden arındırın. Ardından cildinize uygun bir nemlendirici uygulayın. Bu işlemi bir rutin haline getirirseniz, bir daha fondötene ihtiyaç duymayabilirsiniz.


Dudak Bakımını Aksatmayın

Makyajsız güzel görünmek için yapılacaklar arasında bir diğer aşama ise dudak bakımı! Dudaklar bakım yapılmadığı zamanlarda kolaylıkla çatlayabilir. Bu durumun meydana gelmemesi için dudak balmlarından destek alınabilir. Yumuşak, dolgun ve belirgin dudaklar için her gün lip balm kullanmalısınız.

Kirpiklere Bakım Yapın

Sağlıklı ve uzun kirpikler, her kadının hayali olmaktadır. Çoğu kadın kirpiklerinin yeteri kadar uzun ve hacimli olmamasından dolayı şikayet etmektedir. Bu nedenle aşırı maskara kullanımı yapılmaktadır, fakat bu durum kirpikleri daha da güçsüzleştirmektedir. 

Doğal yağ takviyeleri ile kirpiklere bakım yapıldığı takdirde kirpiklerde gözle görülür bir uzama meydana gelecektir. Özellikle tatlı badem yağını düzenli olarak kirpik diplerine uygularsanız, kirpikler son derece güçlü ve uzun olacaktır.

Uykunuzu Almayı İhmal Etmeyin

Makyajsız nasıl güzel görünebiliriz? Cildinizin harika görünmesindeki en önemli sırlardan birisi düzenli uyumaktır. Uykunuzu ne kadar iyi alırsanız cildiniz de o oranda sağlıklı olacaktır. Uykumuzu yeteri kadar almadığımız zaman gözaltlarında torbalanmalar, şişliğin artması, gözaltı morarmalarının oluşması, cilt renginde bozulma ve cildimizin parlak ve canlı görüntüsünü kaybettiğini fark ederiz. 

Günde ortalama 6 ila 8 saat uyumak gerekir. Uykunun en verimli saatlerinin ise 23.00- 04.00 arasında olduğu yapılan araştırmalar ile tespit edilmiştir.

Uykusuzluk, cildin güzel görünümünün en büyük düşmanıdır. Özellikle uykusuzluk nedeniyle şişen ve kıpkırmızı olan gözler, güzel görünümü mahvetmektedir. Bu durum göz önüne alınarak eğer makyaj yapmadan güzel görünmek istiyorsanız, uykunuzu bir düzene koymalısınız. Böylelikle cildiniz gece uykusunda dinlenerek daha dinç olacaktır.

Cildinizi Nemlendirin

Makyajsız güzel görünmek için yapılacaklar için son işlem cildi neme doyurmak olacaktır. Cilt, kuru olduğu zamanlarda hiç verimli bir görüntü yaratmaz. Üstüne üstlük kuruduğu için pul pul bir yapıya bürünür. Bu durum cildin en büyük düşmanıdır. 

Düzenli nemlendirici kullanımı ve bol su içerek cildi neme kavuşturabilir ve taze bir cilt elde edebilirsiniz. Bu işlem, makyajsız güzel görünmek için en basit yöntem!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal