Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir? Makyaj fırçalarını temizlemenin püf noktaları neler? İşte makyaj fırçalarının temizliği ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler!

24.04.2021-17:16 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-17:16) Makyaj Fırçaları Nasıl Temizlenir

Makyaj fırçaları nasıl temizlenir? Makyaj fırçalarını temizlemenin püf noktaları neler? 

Makyaj yapmanın ilk adımı fırça temizliğidir. Hem kusursuz hem de sağlıklı bir makyaj için fırça temizliği şart. Sürekli kullandığımız malzemelerin fırça kıllarına hapsolması ve tozların yapışması birçok bakteri oluşumuna olanak sağlar. Nasıl ki gün sonunda yüzümüzü yıkıyorsak aynı şekilde yüzümüze sürdüğümüz fırçaları da temiz tutmalıyız. Netice de fırçayı yüzümüze sürüyoruz. Makyaj fırçalarını temizlemek cildinizi mikrop ve bakterilerden korur. Bu nedenle makyaj fırçalarınızı düzenli olarak temizlemeye çalışmalısınız. Makyaj fırçalarının temizliği için merak ettiklerini ve neler yapılması gerektiğini anlattık. İşte makyaj fırçalarını temizlemenin püf noktaları...

İLK KURAL NAZİK OLMAK

Makyaj fırçalarınızı temizlerken ilk olarak dikkat etmeniz gereken şey mümkün olduğunca nazik davranmak olmalıdır. Fırçalarınızı temizlerken sabırlı ve yumuşak bir şekilde yapmanızı öneriyoruz. Aksi taktirde hırpalanacak ve yıpranacaktır ve bir de tabi fırça temizliğinizi yaparken ılık su kullanmaya özen gösterin. 

ŞAMPUANLA YIKAYIN

Şampuanla kullanmak makyaj fırçalarınızın içerisine hapsolmuş kalıntıları ve mikropları kolayca çıkarmanızda yardımcı olacaktır. Makyaj fırçalarını şampuanla yıkayarak daha temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Ağır şampuanlar yerine daha çok bebek şampuanını kullanmanızı öneririz. 

İYİCE DURULAYIN

Ilık suyla yıkmak fırçalarınızın içerisindeki kalıntıları kolayca çıkarmanızı sağlayacaktır. Çok fazla sıcak olmamasına dikkat etmelisiniz. Sıcaklık seviyesi fazla olunca fırçaya zarar verebilirsiniz. Musluğunuzdan ılık su aktığına emin olun ve tüm makyaj fırçalarınız iyice temizlenene kadar suda tutmaya özen gösterin.

KURUTMA MAKİNASI KULLANMAYIN!

Makyaj fırçalarınızı temizledikten sonra kurutma makinası kullanmayın. Aynı şekilde bu yöntem de fırçanızdaki kıllara zarar verecektir. Fırçanızın kendiliğinden kurumasını bekleyin. Aksi taktirde fırçanız bozulacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal