Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadar?

Kadınların en çok kullandıkları ürünler şüphesiz ki kozmetik ve makyaj ürünleri. Peki bu ürünlerin kullanım ömürleri ne kadar? İşte cevabı…

12.04.2021-15:51 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-15:51) Makyaj Malzemelerinin Ömrü Ne Kadar?

Birçok kadın makyaj yapmaktan oldukça keyif alır. Aynanın karşısına geçip, birbirinden güzel ürünlerle muazzam makyajlar çıkartır. İyi makyaj yapmanın en önemli noktaların biri iyi ve doğru ürünleri tercih etmekten geçiyor. Peki makyaj ürünlerinin ömürleri ne kadar? Merak edenler için hazırladık

MAKYAJ MALZEMELERİNİN ÖMRÜ NE KADAR?

Yüz Yıkama Jeli

İyi bir makyajın sırrı, derinlemesine temizlenmiş bir ciltten geçiyor. Cildimizi temizlerken sıkça kullandığımız yüz yıkama jellerinin ömrü 6 ay ile 1 yıl arasında değişmekte. Cilt temizliği için kalıp sabun kullanmayı tercih ediyorsanız 1 ile 1,5 yıl arasında, vücut losyonları ise 3 yıla kadar kullanılabiliyor.

Krem Kapatıcı

Kapatıcı olarak krem bazlı ürünleri tercih ediyorsanız, bu ürünleri 6 ile 1 arasında kullanmanız gerekiyor. Krem göz farlarının kullanım ömrü ise 1 yıl arasında değişiyor.

Kaş Rimeli

Son dönemin makyaj trendleri arasında yerini alan kaş rimellerinin kullanım ömrü 1 ile 1,5 yıl arasında değişiyor.


Nemlendirici Yüz Kremleri

Cilt için uygulanacak en önemli ritüellerden biri derinlemesine nemlendirme. Cilt tipiniz ne olursa olsun nemlendirilmesi gerekiyor. Burada her cilt tipi için doğru nemlendiricin kullanılması oldukça önemli. Yüz nemlendiricilerinin ömrü ise genellikle 1 yıla kadar uzayabiliyor. Yüz serumları ise en fazla 6 ayda kullanılması gereken ürünlerden.

Dudak Parlatıcısı

Dudakları daha dolgun ve parlak göstermek için sıkça tercih edilen dudak parlatıcıları 1 ile 1,5 yıla kadar kullanım ömrü sağlıyor. Dudak ve göz kalemlerinin ise 2 yıldan sonra kullanılmaması gerekiyor.

Eyeliner

Göz makyajının vazgeçilmez ürünü eyelinerlar genel olarak 6 ay süresinde kullanılması gerekilen makyaj malzemeleri arasında yerini alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal