Makyaj Temizleme Mendilleri Sandığımız Kadar Masum Değil!

Makyaj temizleme mendillerinin piyasaya çıkması ile birlikte birçok kadın bu mendillerine yöneldi. Yüzü yıkamak yerine bir mendil çıkarmak ve silmek herkesin kolayına geldi. Peki bu mendiller sağlıklı mı?

29.01.2021-14:00 - (Son Güncelleme: 29.01.2021-14:00) Makyaj Temizleme Mendilleri Sandığımız Kadar Masum Değil!

Makyaj kalıntılarını tamamen temizlemek için yüksek kaliteli bir yüz temizleyici ve ılık su kullanmak önemlidir bunun yanında sadece bir mendil kullanmak cildinize ihtiyacı olanı vermek için yeterli olmayabilir.

Makyaj mendillerini kullanmak, cildi yıkamaktan daha kolay gelse de genellikle doğru bir temizleme sağlamaz bunun yanında gözeneklerde kir ve yağ bırakır. Uzmanlar, çok mecbur kalmadıkça makyajınızı mendiller ile temizlememeniz gerektiğini söylüyor. O an üşenip yüzünüzü mendille silseniz dahi uyumadan önce temizleme jeli ile yıkamayı ihmal etmemelisiniz.

Mendil sonrası yüzünüzü yıkadığınızda çıkan makyaj kalıntılarını gördüğünüzde  cildinizin temizlenmemiş olduğunu anlayacaksınız.

Makyaj temizleme mendilleri bol miktarda koruyucu ve alkol içerir. Mendil kullandıktan sonra cildinizde kızarma, yanma oluyorsa cildinize kesinlikle kimyasal içerikli mendillerden kullanmamalısınız.

Aynı zamanda makyaj temizleme mendilleri, cildi doğal yağlarından arındırıp, kurumaya da sebep olabiliyor. Cildin doğal yağlardan arınması ise erken yaşlanma belirtilerine, sarkmaya ve donuk bir renge dönüşüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal