Pınar Türenç Kimdir?

Pınar Türenç kimdir? Pınar Türenç hangi görevleri icra etmiştir? İşte Pınar Türenç ile ilgili tüm detaylar...

03.07.2020-12:56 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-17:44) Pınar Türenç Kimdir?

Pınar Türenç kimdir: Pınar Türenç bir gazeteci ve televizyon sunucusudur. 1954 yılında Rize'nin Fındıklı ilçesinde dünyaya gözlerini açmıştır. 66 yaşında ki Pınar Türenç mesleği ve hayat sebebiyle merakları oldukça üstüne çeken bir kişiliktir. Bu haberimizde Pınar Türenç'in kim olduğu, Pınar Türenç’in hayatı, mesleği, başarıları hakkında detayları toparlamak istedik. İşte Pınar Türenç'in hayatı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Pınar Türenç'in Hayatı

Pınar Türenç kimdir: Pınar Türenç 66 yaşında bir gazeteci ve televizyon sunucusudur. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuştur. Babasının hakimlik mesleğini yaptığı bilinmektedir. 1978 yılında kendisi gibi gazeteci olan Tufan Türenç ile evlenmiştir. Çiftin çocukları bulunmamaktadır.

Pınar Türenç'in Çalışma ve Kariyer Hayatı

Pınar Türenç gazetecilik mesleğine Abdi İpekçi’nin yönettiği milliyet gazetesinde başlamıştır. 1980 yılında Rus Afgan savaşını Afganistan ile Pakistan cephesinde Türk asıllı mücahitlerin yanında izlemiş ve izlediklerini Milliyet Gazetesi’ne aktarmıştır. 15 yıl boyunca Milliyet ve güneş gazetelerinde röportaj yazarlığı görevini yerine getirmiştir. Milliyet gazetesinde çalıştığı süre içerisinde 2 kez yılın gazetecisi seçilmiştir. Güneş gazetesinde çalıştığı süre içerisinde ise yılın röportajı ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Pınar Türenç kimdir: Pınar Türenç Avrupa Hareketi 2002 Girişim Grubu üyesi, Rize Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, KADER, Kadın adayları Eğitme ve Destekleme Derneği Yönetim Kurulu üyesi olması ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Türkiye Gazeteciler Sendikası için işyeri baş temsilciliği görevini üstlenmiştir.

Deprem ve afete hazırlık derneğinde kurucu üyelik görevinde bulunmuştur. Aynı zamanda Şişli şube yönetim kurulu üyeliği görevini de üstlenmiştir.

Pınar Türenç 1990 yılında Türkiye'nin ilk özel televizyonu olan Star 1’de çalışmaya devam etmiştir. Star TV'de “Haftanın Portresi” programını hazırlama görevini üstlenmiştir. Daha sonra 1993 senesinde Show TV haber merkezine transfer olmuştur. Buradaki görevini yerine getirirken çok sayıda önemli habere ve röportaja aracılık etmiştir.

Pınar Türenç 1995 yılında Kosova ve Kuzey Irak Savaşı'nı yakından izlemesi ile dikkat çekmiştir. Saddam Hüseyin’in yazdık sarayı’na kadar giderek Savaş haberlerini ekranlara taşımıştır. Böylece çok önemli bu haberlere de imzasını atmış olmuştur.

Star TV kanalında “Pınar Türenç'le 8. Gece” ismi ile siyasi bir haber programı hazırlamıştır. Kendi ismini taşıyan haber programının sunuculuğunu ve kendisi yapmıştır. 1999 yılında serbest yazar olarak Hürriyet gazetesinde çalışmaya başlamış ve önemli haberlerini yazmaya burada devam etmiştir.

2002 yılında TV8 kanalındaki Türkiye Aynası adlı haber programını hazırlayıp sunmaya başlamıştır. Pınar Türenç İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de öğretim görevlisi olarak görev üstlenmiştir.

ANAP'ın teklifi üzerine siyasete girmeye karar vermiş ve ANAP MKYK üyesi olmuştur. 3 Kasım 2002 seçimlerinden 3. Bölge 5. sıra milletvekili adayı olmuştur.

Pınar Türenç 2013 yılının Haziran ayında Basın Konseyi’nin Başkanı olmuştur. Silivri cezaevindeki tutsak gazetecilerin hayatını ve dayanılmaz koşullarını duyurmak için “Gazeteci Gözüyle Silivri Gerçeği” isimli bir kitap yazmıştır.

Marmara Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal