Macaristan’dan Fransız Bakana Tepki

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Macaristan Hükümetini eleştiren Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanı Nathalie Loiseau’ya tepki gösterdi.

09.10.2018-11:30 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-18:02) Macaristan’dan Fransız Bakana Tepki

Edinilen bilgilere göre Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto yaptığı açıklamada Fransa’nın Macaristan hükümetini, eleştiren Fransa’nın Avrupa Birliği Bakanın Nathalie Loiseau’ya tepki gösterdi. Bakan Szijjarto yaptığı açıklamada,  Fransız bakanın Macaristan’ı açık bir şekilde aşağıladığını belirtirken Macaristan hükümetinin tüm gücüyle ülke güvenliğini korumaya devam edeceğini ve geri adım atılmayacağını söyledi. Açıklamanın devamında, ülkede ki son 3 seçimde Victor Orban’ı ve hükümetini seçtiğini hatırlatarak Fransız bakanın Macarlara saygı duymadı ve Macarların verdiği kararı kabullenemediğini belirtti. Bakan Szijjarto konuşmasının devamında Macar hükümetinin geri çekilmeyeceğini karşı taraf ne kadar güçlü olursa olsun tüm güçleriyle Macaristan’ı koruyacaklarını ve Macaristan’ın Frasanın sömürgesi olmadığını vurguladı.

Fransan’ın Avrupa Birliği Bakanı Loiseau, yaptığı bir açıklamada, Macaristan'ın yanlış yolda yürüdüğünü, Avrupa'daki radikallerin durdurulması gerektiğini belirtmiş ve Macar hükümetine karşı tarihi bir mücadelenin verilmesi gerektiğini söylemişti.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal