Maç Sona Erdi! Altay 0-2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 3. Haftasının kapanış mücadelesinde ligde iyi bir başlangıç yapan Altay ve Fenerbahçe, İzmir'de karşı karşıya geliyor.

29.08.2021-21:08 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-16:13) Maç Sona Erdi! Altay 0-2 Fenerbahçe

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ

KARŞILAŞMANIN İLK 11'LERİ 

Altay : Lis, Cebrail Karayel, İbrahim Öztürk, Murat Akça, Naderi, Kappel, Poko, Thiam, Rodriguez, Pinares, Bamba

Fenerbahçe : Altay, Min Jae, Szalai, Tisserand, Nazım, Gustavo, Sosa, Ferdi, Osayi, Muhammed, Valencia

İKİ TAKIM ARASINDA

Fenerbahçe ile evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kaybeden Altay, 2002/03'ten bu yana ilk kez konuk etmeye hazırlandığı sarı-lacivertlilerden üst üste beş iç saha yenilgisi almadı.

Altay ile oynadığı son Süper Lig maçını kaybeden Fenerbahçe (Mart 2003'te 0-1), daha önceki yedi karşılaşmayı toplam 22 gol atarak kazanmıştı. Sarı-lacivertliler, Süper Lig tarihinde İzmir ekibine üst üste iki karşılaşmada yenilmedi.

Süper Lig'in ilk iki haftasında da oynadığı maçları kazanan Altay, 1992/93'ten bu yana bir sezona üst üste üç galibiyetle başlayamıyor. İzmir ekibi, 2021/22'deki iki galibiyetini de 3+ farkla alırken; lig tarihinde bir sezonda çıktığı ilk üç maçı bu şekilde kazanan tek takım Fenerbahçe (1964/65).

Süper Lig'in ilk iki haftasında aldığı galibiyetlerde kalesini gole kapatan Fenerbahçe, 1983/84'ten bu yana ilk kez bir lig sezonunun ilk üç maçını da gol yemeden kazanmak için sahaya çıkıyor.

Süper Lig'de şampiyonluk yaşamış takımlara rakip olduğu son beş maçın dördünü kaybeden Altay (1G), bu süreçteki tek galibiyetini Fenerbahçe karşısında aldı (Mart 2003'te 0-1).

İzmir takımlarına rakip olduğu son maçta Göztepe'ye 1-0 kaybeden Fenerbahçe, 1967'den bu yana bu şekilde üst üste 2+ yenilgi almıyor (Göztepe x2 & Altınordu).

Altay'ın bu sezon Süper Lig'de attığı yedi golü altı farklı oyuncu kaydederken (Bamba, Thaciano, Thiam, Rodriguez, Pinares ve Rayan); iki gol bulmayı başaran tek isim, Kayserispor filelerini iki kez havalandıran Daouda Bamba.

Mesut Özil (1 gol & 1 asist), Pierre Webo'dan (2012/13'te 2 gol & 1 asist) bu yana bir Süper Lig sezonunda Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk üç maçta da gol katkısı sağlayan ilk oyuncu olmak istiyor. Mesut, en üst lig kariyerindeki hiçbir sezona ilk üç maçında da tabela katkısı sağlayarak başlayamadı.

Altay Bayındır, Rüştü Reçber'den (1998/99) bu yana bir Süper Lig sezonunun ilk üç maçında da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi olmak için sahaya çıkıyor.

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin Süper Lig kariyerinde en fazla mağlup olduğu rakibi Fenerbahçe (10).

Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu dört maçın üçünü gol yemeden kazanan Vitor Pereira (1M), mağlup olduğu karşılaşmada Antalyaspor'a 4-2 kaybetti (Şubat 2016).

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal