Limonun faydalarına bir yenisi daha eklendi: Ayak topuğuna sürülünce mucizeye dönüşüyor!

Limon, tam bir C deposu olarak; kalp krizi riskini düşürür, böbrek taşının oluşamayacağı ortam hazırlar ve güçlü bir antibakteriyel özelliğini de barındırır. Bunun yanı sıra başka ilginç bir faydası daha ortaya çıktı. Ayak topuğuna sürüldüğünde bir mucizeye dönüşüyor. Haberimizde öğrendiğiniz bilgilere çok şaşıracaksınız. Buyrun hep birlikte öğrenelim…

20.12.2023-15:51 - (Son Güncelleme: 20.12.2023-17:58) Limonun faydalarına bir yenisi daha eklendi: Ayak topuğuna sürülünce mucizeye dönüşüyor!


Limonun faydasına bir yenisi daha eklendi. Vücudun depolanmayan vitaminleri arasında yer alan C vitamini, bol bol tüketime ihtiyaç duyuyor. Peki, limonu topuğunuza sürerseniz bakın neye faydası var? 

ayaktopu limon

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Bağışıklık sisteminizi ayağınıza limon sürerek güçlendireceğinizi biliyor muydunuz? Bu yöntemi deneyenler grip ve soğuk algınlığı gibi iltihaplı, enfeksiyonlu hastalıklardan bir günde kurtulduklarını iddia ediyorlar.

Zihinsel fonksiyonları dinamik tutar

Experimental Biology and Medicine tarafından yapılan bir çalışmaya göre, limon yağı beyin aktivitesini yükseltiyor. Bunun için yapmanız gereken bileklerinize bir kaç damla limon suyu damlatıp hafifçe ovmak bağışıklığı güçlendirdiği gibi hafiza, dikkat ve dil gibi zihinsel fonksiyonlarınızı dinamik tutmaya da ayrıca yardımcı olur.

ayaktopuğu limon

Topuğunuza karışımı sürmek için gerekli olan malzeme: ‘‘Bir miktar kaya tuzu, Bir adet limon’’ yeterli olacaktır.

Karışım nasıl uygulanır?

Limonu ortadan ikiye bölün. Üzerine bir miktar deniz tuzu ilave edin. Daha sonra topuk kısmından başlayarak ayağınızın her yerine dairesel hareketlerle tuzlanmış limonu sürün. Kaya tuzu biraz iri olduğundan ayaklarınızı tahriş etmeden ağır hareketlerle masajı uygulayın.

ayaktopuğu limon

Limon suyu sindirimi kolaylaştırır

Limon, C vitamini açısından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücudu oksidatif stresten korur ve hücre hasarını azaltmaya yardımcı olur. Limonun içeriğindeki C vitamini sayesinde cilt sağlığını destekler, ciltteki lekelerin ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltabilir.Limon suyu, vücudu temizlemeye ve sindirim sistemini desteklemeye yardımcı olabilir. Sabahları limonlu su içmek, metabolizmayı hızlandırabilir ve sindirimi düzenleyebilir. Limon, potasyum açısından zengindir ve vücuttaki sıvı dengesini korumak için önemlidir. Limon suyunun idrar yolu enfeksiyonlarını önlemede yardımcı olabileceği düşünülmektedir.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal