Ligler Ne Zaman Başlamalı? 'Flaş Yorum!'

Süper Lig'in yeniden oynanacağı tarih futbol severler tarafından heyecanla bekleniyor.Bu durumla ilgili ünlü spor yazarı Mehmet Demirkol bir yazı kaleme aldı.

29.04.2020-12:26 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-12:20) Ligler Ne Zaman Başlamalı? 'Flaş Yorum!'
İlk olarak Çin'in Wuhan şehrinde tespit edilen Coronavirüs pandemisi nedeniyle Süper Lig'de 2019-2020 sezonuna askıya alınmıştı. Peki gelecek sezonun programı nasıl olacak ve lig tekrardan ne zaman oynanmaya başlanacak?

Ünlü spor yazarı Mehmet Demirkoli bu konuyla alakalı fikirlerini kaleme aldı.

İşte o yazı:

"Hollanda, Belçika ve Fransa ligleri iptal etti. Çok erken ve saçma bir yaklaşım. Acelenin sebebini anlamıyorum. Tabii UEFA’nın Ağustos’a kadar ligleri bitirin baskısı da buna yol açıyor. Hollanda’da mevzu mahkemeye taşındı bile.

Halbuki en doğrusu salgının seyrini izleyip bir karar vermek. En uygun seçenek acele etmeden bekleyip her şey yolunda giderse Ağustos - Eylül gibi kaldığı yerden ligleri tamamlamak. Önümüzdeki sezonu ise daha sıkışık bir takvimde hızlı oynamak.

"HAZİRAN ORTASINDA OLMAZ"

"Ligi ortasında iptal etmek ve sezon boyunca kazanılan başarıları yok saymak yerine, önümüzdeki sezonu baştan planlamak daha adil… Herkes kuralını bildiği bir oyunu oynar böylece.

Bizim planı uygulamak da kolay olmayacak tabii. Özellikle yabancı oyuncusu fazla olanlar için. Dışarıda olanlar ne zaman gelip 14 gün karantinayı tamamlayacak? İçeride olanlar memleketlerine gitmek için kontratlarını iptal etmek isteyebilir. Özelikle mali sıkışıklık sebebiyle maaşlar tam ödenemezken… Dolayısıyla 6 haftalık bir çalışma lazımken haziran ortasında takımların hazır olması kolay olmayabilir."

"İSTANBUL VE İSTANBUL ÇEVRESİNDE OYNANMALI"

"Her şey yolunda giderse maçların seyircisiz oynanması da kesin gibi. Bu durumda tek bir merkezde oynamak daha mantıklı. Bunun için ideal olan İstanbul ve çevresi. Yani İstanbul, Bursa Kocaeli civarında 20’ye yakın stat var. Ve Süper Lig ve TFF 1. Lig için ideal olan bu.

Hakkaniyet sağlanması için takımların, maçlarını kendi evinde oynamamasına dikkat etmek yeterli olur. İklim açısında ise Temmuz zorlayıcı olacaktır. Buna hiç kuşku yok. Dediğim gibi acele etmek yerine Ağustos’u beklemek daha mantıklı."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal