Lif Kaynağı Kereviz Yemeği Tarifi

Kış aylarında yapılması gereken en şifalı yemekler nasıl hazırlanır? Kereviz yemeği nasıl hazırlanır? Şifa deposu kereviz yemeği yapımı için detaylar haberimizde...

24.02.2021-13:52 - (Son Güncelleme: 24.02.2021-13:52) Lif Kaynağı Kereviz Yemeği Tarifi

Bol lifli şifa kaynağı bir kereviz yemeği tarifi ile sizlerleyiz. Kış aylarında sağlıklı, c vitaminli harika bir lezzet. Harika bir kış yemeğine hazır mıyız?

MALZEMELER

-1 adet soğan

-1 adet havuç

-1 adet patates

-2 adet orta boy kereviz

-1/2 adet limon

-1/2 çay bardağı zeytinyağı

-1 su bardağı portakal suyu

-2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

İnce ince kıymış olduğunuz küp soğanları 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ile birlikte orta-kısık ateşe hafifçe kavuruyoruz. Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşmaya başlayınca küp küp doğramış olduğunuz havuç ve patatesi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kerevizleri de güzelce soyup orta boy küpler veya dilimler halinde doğruyoruz. Doğradıktan hemen sonra ocakta pişen sebzelerin üzerine ekliyoruz. Kerevizleri ekledikten hemen sonra limonun suyunu içerisine sıkıp karıştırıp 2-3 dakika kadar daha kavuruyoruz.

20-25 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra kerevizler ve sebzelerin pişme derecesini kontrol edip soğumaya bırakın. Eğer kerevizleri kestikten hemen sonra kullanmayacaksanız kerevizleri mutlaka limonlu suyu içinde bekletmelisiniz. Aksi takdirde pişirmeden önce rengi kararacaktır.

Tercihen oda sıcaklığında servis edin veya soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip servis edin. Afiyetler olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal