Libya'dan Açıklama! Hafter’i Yakında Trablus’tan Çıkaracağız

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti İçişleri Bakanı Başağa, Halife Hafter ve ona bağlı gruplarla verdiği mücadelede galibiyet sağlamak için savunma pozisyonundan çıkarak saldırıya geçeceklerini açıkladı.

03.03.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-13:30) Libya'dan Açıklama! Hafter’i Yakında Trablus’tan Çıkaracağız

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı unsurların lideri Halife Hafter ve ona bağlı grupları Trablus'tan göndermek amacıyla kısa süre içinde savunma pozisyonundan çıkarak saldırı yapacaklarını kaydetti.

Merkezi Bingazi olan 218 TV’den aktarılan bilgiye göre, Reuters’e açıklamada bulunan Başağa, "UMH yakında Hafter’i Trablus’tan çıkarmak için gereken adımları atacak. Geçen cuma ve cumartesi günleri Mitiga Havalimanı’na ve Trablus’a 60 roket düştü." dedi.

"Silahlı güçlerimiz yakında savunma pozisyonundan çıkarak saldırıya geçecek." ifadesini kullanan Başağa, ateşkesin devam etmesi hususunda umut kalmadığını dile getirdi.

Başağa, ABD ve İngiltere'yi Hafter’in yanında olan ülkelere baskı yapmaya çağırdı. Aksi durumda Libya’da insani krizin ilerleyeceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal