Kuzukulağını Yüzünüze Sürerseniz Cildinize Ne Olur?

Taze kuzukulağını cilt yüzeyine sürdüğünüzde olacaklar sizi şaşırtabilir. Zira cilt konusunda kuzukulağı çok da popüler değildir. Ancak çok fazla faydaya sahiptir.

15.10.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 15.10.2019-15:23)

Kuzukulağı olan bu otu salata şeklinde tüketebilirsiniz. Çiğ olarak tükettiğinizde ise daha yararlı oluyor. Nasıl tüketirseniz tüketin yararları değişmiyor.

KUZUKULAĞI YARARLARI

Kadınların ergenlikten beri yaşadığı adet döngüsünde yaşanan sancı ve ağrıları azaltır. Üstelik düzensiz adet döngüsünde de yarar sağlar. C vitamini eksikliğinden kaynaklı meydana gelen ciddi hastalıkların ihtimalini düşürür. Bedendeki sağlıklı hücre sayısını artırır. Çiğ şekilde yendiğinde dil üstündeki enfeksiyonlu hücreleri ve diş aralarındaki besin atıklarını temizler. Diş etlerini kuvvetlendirir. Diş kaybını azaltır. Türlü nedenlerden ötürü yavaşlayan bağırsaklar kabızlığa sebep olur. Fakat kuzukulağı bağırsakların fonksiyonunu artırarak sindirim problemlerinin önünde geçer. Adeta müshil şeklinde etki sağlar. Taze olan kuzukulağı ezilip cilt yüzeyine uygulandığında burada olan egzama, sedef, güneş yanığı gibi cilt sorunlarının riskini azaltır. Bütün cilt hücrelerini kuvvetlendirerek yaşlanma ve kırışıklık gibi etkileri ortadan kaldırır. Kandaki zehirleri ve yağları temizleyerek idrar yolu ile atar. Bu işlemi esnasında idrar yollarını ve mesaneyi temizler. Taş ve kum meydana gelmesini engeller.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal