Kuzey Kore’de Squid Game Krizi

Son dönemin en çok izlenen ve konuşulan dizilerinden Netflix yapımı Squid Game, Kuzey Kore’de krize sebep oldu. Öğrenciler yargılandı.

25.11.2021-12:41 - (Son Güncelleme: 25.11.2021-14:07) Kuzey Kore’de Squid Game Krizi

Netflix Güney Kore yapımı olan ve internette çığ gibi büyüyen Squid Game konusu, oyuncuları ve ardından çekilen videolarla çok konuşuluyor. Hala gündemde olan dizi bir akıma dönüşmüş durumda. Uygulanan yasak ve cezalarla sık sık haber olan sır ülke Kuzey Kore yine ilginç bir haberle gündeme geldi. Kuzey Koreliler Squid Game izledikleri için yargılandı. İşte detaylar...

KUZEY KORE’DE SQUID GAME İÇİN İDAM CEZASI VERİLDİ

Tüm dünyada izlenen Güney Kore dizisi Squid Game, insanların para karşılığında belli bir platformda sokak oyunlarının oynandığı ve kaybedenlerin öldürüldüğü bir konuyu ele almıştı. Dizi o kadar çok izlendi ki dizi içerisinde oynanan oyunlar sosyal medyada bir akıma dönüştü ve üzerine milyonlarca video çekildi.

Durum her ülkede aynı değil. Sıkıyönetimiyle bilinen Kuzey Kore yine tarihi bir olaya imza attı. Verilen kararlar tüm dünyada ses getirdi.

Kuzey Kore’den gelen habere göre diziyi Çin’den ülkeye sokan vatandaşa idam cezası verildi. Ayrıca diziyi USB bellek içinde alan bir grup öğrenciye de diziyi izledikleri için hapis cezası verildi. İdam cezasının gerçekleştirildiği ve ceza alan öğrencilerin de hapis sürelerinin ömür boyu olduğu bildirildi. Hükümet gerekçe olarak bu tür dizilerin eğitimin önüne geçtiği yönünde açıklamalarda bulundu.

İddia edilene göre ömür boyu hapis cezası alan öğrenci grubundan yüksek rüşvetler ödeyerek kurtulanlar oldu. 


SQUID GAME KUZEY KORE’DE NEDEN YASAK?

Dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan Netflix yapımı Squid Game dizisi tüm dünyada açık bir şekilde yayılırken Kuzey Kore’de kaçak olarak izlendi. Peki, Squid Game Kuzey Kore’de Neden Yasak?

Kuzey Kore’de ağır cezalarla karşılanan bu durum Squid Game’e özel değil. Kuzey Kore’de diğer ülkelerden gelen tüm yayınlar yasak ya da içerikler incelenerek kısıtlı olarak veriliyor. Bu filmin Güney Kore yapımı olması da ekstra olumsuz bir durum. Kuzey Kore ve Güney Kore arasında tarihi ve siyasi olarak bir çekişme var. İki ülke adeta birbirine düşman. Dizinin yapımı düşman bir ülkeden olunca tepki ve ceza, ağırlaştırılmış bir şekilde uygulandı.

SQUID GAME KONUSU

Squid Game konusu özellikle dikkat çeken noktalardan biri. Dizide, kötü ekonomik şartlara sahip olan bir grup insan oyun oynayarak para kazanabilecekleri bir fırsat elde ediyor. Ancak bilmedikleri şey oyunların basit sokak oyunları olmasına karşın kaybedenlerin ölecek olması. İlk oyunla bunu tecrübe eden grup oyunda kalıp kalmamak arasında kalıyor ancak para cazip geliyor ve oyunlar son kişi kalana kadar oynanıyor. Bu oyunları kimin hazırladığı ise dizi boyunca merak edilen kilit noktalardan biri. Squid Game, Netflix üzerinde hala izlenen ve beğenilen dizilerden biri olma özelliğini koruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal